Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 20:34

Καλαμάτα: Ανάδοχος για την αλλαγή 22 φαναριών

Γράφτηκε από την

 

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης παλιών προβληματικών φαναριών και τη συντήρησή τους σε 22 σημεία, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος.

Ανάδοχος είναι η 3Κ Τεχνική Εμπορική Α.Ε. με έκπτωση 53%, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από δημοτικούς πόρους και ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει αντικατασταθεί ο εξοπλισμός (ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός) σε κόμβους φαναριών, λόγω παλαιότητας, διότι παρατηρούνται πλέον ελλείψεις των απαραίτητων ανταλλακτικών που απαιτούνται για τη συντήρησή τους. Η αντικατάσταση θα γίνει με την τοποθέτηση νέων σύγχρονης τεχνολογίας κατάλληλης για φωτεινούς σηματοδότες LED. Παράλληλα, προβλέπεται αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων (φανάρια) με λαμπτήρες πυρακτώσεως με τα αντίστοιχα τεχνολογίας LED. Οι κόμβοι που θα αντικατασταθούν, είναι: Νοσοκομείου, Ασπροχώματος - θέση “Ζαφείρη”, Αρτέμιδος - Νέας Εισόδου και Βασιλέως Γεωργίου - Ακρίτα.

Επίσης, η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την πρόβλεψη συντήρησης των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης που είναι τοποθετημένες σε όλη την έκταση του δήμου, σε 18 σημεία στην πόλη, 2 στο Ασπρόχωμα, στο Νοσοκομείο και στη Θουρία.