Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 22:16

Φωτισμός ανάδειξης του Λιμεναρχείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Φωτισμός ανάδειξης του Λιμεναρχείου Καλαμάτας

Φωταγωγήθηκε την Τρίτη το κτήριο του Λιμεναρχείου Καλαμάτας με φωτισμό ανάδειξης.

Το κτήριο αυτό που πρόσφατα ανακαινίστηκε, είναι το πρώτο από τα κτήρια της πόλης που μελετήθηκε και έγινε εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξής του, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας και της εταιρείας “Πρωτεύς ΑΤΕΕ”.

Η συγκεκριμένη εταιρεία που υλοποίησε το έργο αναβάθμισης οδοφωτισμού στο δήμο, είχε δεσμευτεί για την εκπόνηση 10 μελετών φωτισμού και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τρία σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Θα ακολουθήσει η φωταγώγηση των κτηρίων του Πνευματικού Κέντρου και του Κλειστού της Τέντας.

Μελέτες, σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου, θα γίνουν επίσης για το Μέγαρο Χορού, το κτήριο όπου στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Σχολείο Μπενάκη, το Βιοτεχνικό Πάρκο, το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού, βοηθητικά κτήρια και αποθήκες, το Δημοτικό Ωδείο, το Ζουμπούλειο και το Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας - Αρχοντικό Κυριακού.

Οσον αφορά την κάλυψη του κόστους για τα κτήρια που η εγκατάσταση δεν καλύπτεται από τη δέσμευση που η εταιρεία έχει αναλάβει, θα αναζητηθεί είτε χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα είτε θα γίνει κάλυψη από δημοτικούς πόρους


NEWSLETTER