Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 07:55

Βασιλόπουλος: "Μέσα στο χρόνο θα ξεκινήσουν οι ανασκαφές στην Υπαπαντή"

Γράφτηκε από τον

Μέσα στο 2021, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσουν οι ανασκαφικές εργασίες για τα αρχαία στην πλατεία της Υπαπαντής, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση του δημάρχου Καλαμάτας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση των αρχαίων, ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού και πέτυχε να είναι ο ίδιος μέλος της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για την ανασκαφή, οπότε και θα είναι αυτός επικεφαλής της επιτροπής και όχι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος απάντησε ότι “αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας την προγραμματική σύμβαση που μας έχει στείλει το υπουργείο Πολιτισμού και είναι να υπογραφεί μεταξύ του δήμου και του υπουργείου. Ο Δήμος Καλαμάτας βάζει τα χρήματα, το υπουργείο αποδέχεται την όλη διαδικασία και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Υπάρχει μία μικρή διαφοροποίηση που ο δήμος θέλει μέσα από αυτή την προγραμματική, για την οποία έχω συνομιλήσει με την υπουργό προσωπικά και προφανώς το έχει αποδεχθεί, το θεώρησε πάρα πολύ λογικό. Θα αλλάξει, τυπικό είναι το θέμα”. Διευκρίνισε ότι αυτό αφορά “την επιτροπή που παρακολουθεί την προγραμματική σύμβαση. Σε αυτή την επιτροπή θέλω εγώ προσωπικά ως δήμαρχος να είμαι μέσα, θέλω να έχω προσωπική άποψη για την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, αλλά και το ανασκαφικό έργο των αρχαίων καταλοίπων. Και να παρακολουθώ προσωπικά. Οταν είναι ο δήμαρχος σε μία επιτροπή, προφανώς πρόεδρος είναι ο δήμαρχος, κανείς άλλος. Θα αλλάξει αυτό, ήταν να είναι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Δύο μέλη είναι από την Εφορεία, ένα μέλος από το δήμο. Διαδικαστικό, τυπικό καθαρά”.

Για την έναρξη της ανασκαφής απάντησε πως “προφανώς θα ξεκινήσει το 2021, αφού υπάρχουν και χρήματα, υπάρχουν και όλα” και κατέληξε: “Πήγαμε στο υπουργείο, βρήκαμε τον τρόπο με επισκέψεις που κάναμε στο υπουργείο, βρήκαμε τους τρόπους και προχωράμε, αυτά που λέμε τα τηρούμε”.

Γ.Σ.