Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 17:36

Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" για τις απευθείας αναθέσεις

Γράφτηκε από την

«Θολές απόψεις» καταλογίζει στη δημοτική αρχή Τριφυλίας ο κοινοτικός σύμβουλος με τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» Βασίλης Σπυρόπουλος.

«Λειτουργείτε με σημείο αναφοράς την πρακτική των απευθείας αναθέσεων, μια τακτική που δεν λέμε ότι είναι παράνομη, όμως είναι τουλάχιστον αδιαφανής» σημειώνει χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει:

«Ο χωροταξικός θεσμός της καλλικρατικής Τριφυλίας είναι σίγουρο πως δεν δουλεύει. Απεναντίας, αποψιλώνει – ερημοποιεί την πόλη μας, τα Φιλιατρά. Μια κατάσταση εξόφθαλμη, με κορύφωση σήμερα την εναπόθεση σκουπιδιών στο Αγροκήπιο, δίπλα σε σχολική μονάδα (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών). Αυτό σε σχέση με το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής της “Ανόδου” για την εκπαίδευση. Συν το ότι τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση δεν συζητιούνται εκτός ημερήσιας διατάξεως στο ΔΣ.

Όσον αφορά την δήλωση της δημοτικής αρχής περί “κινδύνου, δημοτικά αυτοκίνητα και  μηχανήματα να μείνουν χωρίς καύσιμα”, πέρα απ΄ τον εκβιασμό, την αστειότητα, αναδεικνύεται και η έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού και ορθολογιστικής διαχείρισης, όπως και ο σεβασμός στα χρήματα του Δημοσίου.

Κύριοι της δημοτικής αρχής, συνέλθετε! Υπάρχουν και οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί και έτσι εξασφαλίζεται στο μέτρο του δυνατού το δημόσιο συμφέρον. Είχατε τον χρόνο να προβείτε σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια καυσίμων και όχι μόνο. Δεν το κάνατε. Λειτουργείτε με σημείο αναφοράς την πρακτική των απευθείας αναθέσεων, μια τακτική που δεν λέμε ότι είναι παράνομη, όμως είναι τουλάχιστον αδιαφανής. Διοικητικές πρακτικές αυτού του είδους τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” τις χαρακτηρίζουν ως θρασύτητες. Οργανώστε το Γραφείο Κινήσεως του Δήμου Τριφυλίας, να μην υπάρχουν σπατάλες. Κάτι τέτοιο δεν έχετε πράξει έως τώρα κι αυτό είναι καταδικαστέο.

Όσο για τα “έργα”, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Υπενθυμίζουμε στη δημοτική αρχή ότι εάν δεν υπήρχαν οι τροποποιήσεις Θεοδωρικάκου που δημιούργησαν δημάρχους – περιφερειάρχες “ηγεμονίσκους”», σήμερα δεν θα μπορούσατε να εξασκήσετε διοίκηση. Οι τροποποιήσεις Θεοδωρικάκου πυροβολούν τη δημοκρατία και πρόταση των “Ανυπότακτων Φιλιατρών” προς την κεντρική διοίκηση είναι να τις καταργήσει.

Τα Φιλιατρά μας, καθώς και οι άλλες δυο ισάξιες πόλεις, δεν έχουν καμία αναπτυξιακή προοπτική μέσα απ΄ τον υπάρχοντα χωροταξικό σχεδιασμό. Η επιστροφή στο αυτοδιοίκητο και των τριών πόλεων, είναι λύση ζωογόνα!».