Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 12:20

Απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών: Περιμένουν δικαιολογητικά για απορριμματοφόρα Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών: Περιμένουν δικαιολογητικά για απορριμματοφόρα Τριφυλίας

Ο Δήμος Τριφυλίας δεν έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εκταμίευση ποσών 150.000 και 223.000 ευρώ για την αγορά απορριμματοφόρων, απαντά το υπουργείο Εσωτερικών σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Η ερώτηση με θέμα «Χωρίς απορριμματοφόρο για αποκομιδή των απορριμμάτων έχουν μείνει τέσσερις Δημοτικές Ενότητες στην Τριφυλία Μεσσηνίας» κατατέθηκε από τους βουλευτές Απόστολο Αβδελά και Κωνσταντίνο Χήτα, Α και Β Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Στη σχετική απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Ο Δήμος Τριφυλίας χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 150.000 ευρώ. Έως και σήμερα, δεν έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εκταμίευση του ανωτέρου ποσού.

Επίσης, από το ίδιο Πρόγραμμα (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ), ο Δήμος Τριφυλίας επιχορηγήθηκε με το ποσό 223.000 ευρώ, για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων και μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού. Έως και σήμερα, δεν έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εκταμίευση του ανωτέρου ποσού.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», έχει εκδώσει Πρόσκληση ΑΤ04, με τίτλο «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων». Ο Δήμος Τριφυλίας δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης, σύμφωνα με τις οριζόμενες στην Πρόσκληση προϋποθέσεις».


NEWSLETTER