Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 21:37

Απάντηση για τηλεοπτικό σήμα σε περιοχές των Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Απάντηση για τηλεοπτικό σήμα σε περιοχές των Γαργαλιάνων

 

Γενικόλογα απαντά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης στην ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη με θέμα «Οι Γαργαλιάνοι της Μεσσηνίας εκτός ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος».

Στη σχετική απάντηση μεταξύ άλλων τονίζεται: «Διαπιστώθηκε ότι από τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας στις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης (ΠΕΤΚ) του ν. 4563/2018, στα σχετικά παραρτήματα Α' και Β', έχει ενταχθεί μόνο ο οικισμός Μουζάκιον. Οι μόνιμοι κάτοικοι του παραπάνω οικισμού που διατηρούν κύρια, μόνιμη και πραγματική κατοικία στην παραπάνω ΠΕΤΚ, δύνανται να υποβάλουν αιτήματα για την πρόσβασή τους στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας είτε ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας https://white-areas.gov.gr, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Τριφυλίας».

Και προστίθεται: «Για την ένταξη νέων περιοχών στο έργο "Πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας", σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν.4563/2018 υποβάλλονται αιτήματα από τους δήμους προς τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μέσω των Κ.Ε.Π. Σύμφωνα με το άρθρο 15 της υπ' αριθμ.οικ.14177 ΕΞ 14.5.2021 ΚΥΑ, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έπειτα από έλεγχο της δυνατότητας λήψης τηλεοπτικού σήματος με βάση τα διαθέσιμα σε αυτήν δεδομένα πεδιοκάλυψης, προχωρά σε αιτιολογημένη έγκριση ή απόρριψη του εκάστοτε αιτήματος».


NEWSLETTER