Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 17:55

Επίθεση Λεβεντάκη σε Τσαφαρά για ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον

 

Ευθεία επίθεση στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Παναγιώτη Τσαφαρά εξαπολύει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, για το θέμα της ανάπλασης της πλατείας Φιλιατρών λέγοντας ότι παραπληροφορεί τους πολίτες.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα αναφέρθηκαν στην ευρεία συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών πριν λίγες ημέρες με θέμα συζήτησης την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Μάλιστα ο δήμαρχος απευθύνεται στον επικεφαλής της παράταξης που ανήκει ο κ. Τσαφαράς και η ανακοίνωσή του έχει τίτλο «Κύριε Τσίγγανε, μαζέψτε τον…».

Ωστόσο, από την κριτική του δημάρχου δεν ξεφεύγουν ούτε οι υπόλοιποι σύμβουλοι που εξέφρασαν ενστάσεις για συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην πλατεία, λέγοντας πως χωρίς να έχουν ενημερωθεί έστησαν λαϊκό δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά το έργο της ανάπλασης τονίζει: «Η ανάπλαση της πλατείας της πόλης των Φιλιατρών θα πραγματοποιηθεί, γιατί αποτελεί μία από τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις, που οφείλω στους κατοίκους της να την εκπληρώσω. Είμαι ανοικτός σε διάλογο και συνεργασία με οιονδήποτε φορέα και σύλλογο της πόλης, προκειμένου το έργο αυτό να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει:

«Πριν λίγες ημέρες και χωρίς καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής, συνήλθε, σε συνεδρίαση, το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, καλώντας μάλιστα, ατύπως, τους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, που αφορούσε στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Στη συνεδρίαση αυτή, λοιπόν, (την οποία, να σημειωθεί, είχαν την "ατυχία" και να μαγνητοσκοπήσουν), μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν και ακούστηκαν πράγματα, τα οποία δε συνάδουν, σε καμία περίπτωση,  σε ένα Τοπικό Συμβούλιο, όπως και στους δημοτικούς συμβούλους, που το απαρτίζουν.

Που, χωρίς να έχουν φροντίσει, προηγούμενα, να ενημερωθούν επί του θέματος, όπως έπραξε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (από την Τεχνική  Υπηρεσία του Δήμου και εμένα, τον ίδιο),  "έστησαν" ένα λαϊκό δικαστήριο, παρά συνεδρίαση.

Αρχικά, θα αναφερθώ στην τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσαφαρά,  η οποία διόλου δεν τον τιμά, καθότι (από απειρία και επιπολαιότητα, μόνο, θέλω να πιστεύω...), πληροφόρησε το λαό της Τριφυλίας και δη των Φιλιατρών, για άλλη μια φορά, ψευδώς.

Κι αυτό, γιατί ισχυρίστηκε πως το, εν λόγω, έργο προέρχεται από δανεισμό, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κάτι που δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση, αφού είναι εντελώς ανυπόστατο, κάτι τέτοιο.

Και στο σημείο αυτό, θα συμβούλευα τον κ. Παναγιώτη Τσίγγανο (σαν πιο παλαιό και έμπειρο αυτοδιοικητικό), να φροντίσει, έτσι ώστε, να έχει σωστή πληροφόρηση ο κ.Τσαφαράς, επί των θεμάτων του Δήμου, από τούδε και στο εξής.

Γιατί, δεν είναι λίγες οι φορές (όπως και η συγκεκριμένη), που με τις θέσεις και τις ενέργειές του, έχει εκθέσει την παράταξη, στην οποία ανήκει, αλλά και τον ίδιο προσωπικά, σε μεγάλο βαθμό.

Και παράλληλα, έχει δημιουργήσει σύγχυση και αρνητικές εντυπώσεις, με την παραπληροφόρηση αυτή.

Οπότε, λιγάκι, ας τον μαζέψει...

Ας έλθουμε, τώρα και στους άλλους συμβούλους, η πλειονότητα των οποίων (σαν εμπειρότατοι συγκοινωνιολόγοι και αρχιτέκτονες), εξέφρασε θέσεις και απόψεις, στην εν λόγω συνεδρίαση, πάνω σε ζητήματα, τα οποία δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει.

Θέσεις και απόψεις, τις περισσότερες εκ των οποίων, κάθε άλλο παρά ανιδιοτελείς, θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω.

Αναρωτιέμαι, πώς γίνεται να προτιμούν και να επιζητούν, περισσότερο, τους μεγάλους δρόμους (περιμετρικά της πλατείας), από την ίδια την ανάπλασή της;

Ίσως, να είναι με το μέρος εκείνων, που ικανοποιούν την αυταρέσκειά τους, επιδεικνύοντας τα, μεγάλου κυβισμού και όχι μόνο, αυτοκίνητά τους, κάνοντας show, γύρωθεν της πλατείας.

Ίσως, πάλι, να είναι από εκείνους που τους ενδιαφέρει, περισσότερο, να έχουν άπλετο χώρο, για να παρκάρουν το όχημά τους, από το να έχουν έναν όμορφο χώρο, για να κάνουν βόλτα και να παίζουν τα παιδιά τους.

Κύριοι, τοπικοί και άλλοι σύμβουλοι...

Τα Φιλιατρά, είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και ξαναγύρισα σ' αυτήν, με σκοπό να την υπηρετήσω, από τη θέση του δημάρχου, για την οποία οι πολίτες, της Τριφυλίας, με επέλεξαν.

Στα δύο, πρώτα, χρόνια της δημαρχοντίας μου, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να αλλάξει όψη, αυτός ο τόπος.

Και χαίρομαι, ιδιαίτερα, όταν οι πολίτες το εισπράττουν αυτό, το αναγνωρίζουν και μας το επικοινωνούν, με κάθε ευκαιρία.

Γι' αυτό, να γνωρίζετε πως...

Ακόμα κι αν, κάποιοι, από εσάς (κ. Τσαφαράς, κ  Αλευράς, κ. Κοροβίλας, κ. Καναλουπίτης, κ. Σπυρόπουλος) δώσατε το δυναμικό "παρών" και σταθήκατε "αλληλέγγυοι" και συμπαραστάτες, δίπλα στους "πολέμιους", της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, της πόλης των Γαργαλιάνων, μιλώντας και από μικροφώνου, ακόμα, χάριν εντυπωσιασμού.

Ακόμα κι αν, σήμερα, ακολουθείτε την πεπατημένη, σε ό,τι έχει να κάνει και αφορά και με την ανάπλαση της πλατείας της πόλης σας και... πόλης μας, των Φιλιατρών.

Ακόμα κι αν, αύριο, πράξετε το ίδιο και για την ανάπλαση της πλατείας, της πόλης της Κυπαρισσίας και για κάθε άλλο έργο.

Ακόμα κι αν, είστε κάθετα αντίθετοι (όπως φαίνεται...), με την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας. 

Ακόμα κι αν, εξυπηρετείτε, μονάχα, τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των πολιτών.

Η ανάπλαση , της πλατείας της πόλης των Φιλιατρών, θα πραγματοποιηθεί, γιατί αποτελεί μία από τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις, που οφείλω, στους κατοίκους της, να την εκπληρώσω.

Είμαι ανοικτός σε διάλογο και συνεργασία, με οιονδήποτε φορέα και σύλλογο της πόλης, προκειμένου το έργο αυτό να υλοποιηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακόμα κι αν, κάποιοι, από εσάς, που εκλέγεστε στα Φιλιατρά παραπληροφορείτε, σκοπίμως, το λαό των Φιλιατρών, για τους δικούς σας λόγους.

Ακόμα κι αν, κάποιοι, από εσάς επιθυμείτε, διακαώς, να τα παρατήσω, πολεμώντας με, με κάθε τρόπο.

Σας διαβεβαιώνω ότι ήρθα, για να μείνω και να παραγάγω έργο, σ' αυτόν τον τόπο, περισσότερο από μία τετραετία.

Με τη βοήθεια του Θεού, για όσο το επιθυμούν οι Τριφύλιοι συμπολίτες μου και μέχρις ότου δώσω νέα πνοή και στο τελευταίο χωριό του Δήμου μας.

Γι' αυτό και δεν πρόκειται, επ' ουδενί, να σας κάνω τη χάρη...

Κανένας και τίποτα, δε θα αποτελέσει τροχοπέδη στο όραμά μου και δεν πρόκειται να με παρεκκλίνει, από τους αρχικούς μου  στόχους.

Σε περίπτωση, που αλλάξετε γνώμη και έχετε, έστω, την παραμικρή διάθεση, για συμπόρευση και υγιή διάλογο, για το καλό του τόπου μας.

Είμαστε εδώ, κύριοι, με τους συνεργάτες μου και θα το χαρούμε πολύ.

Αρκεί βέβαια, να ενστερνιστείτε τις θέσεις, τις απόψεις και το όραμά μας, για την Τριφυλία.

Ειδάλλως, αν επιλέξετε την απέναντι όχθη και την επίθεση, τότε σας αφήνω στην κρίση, όπως και στην ετυμηγορία των συμπολιτών σας.

Οι οποίοι έχουν λόγο, άποψη, κρίση, όπως και μνήμη επίσης, κάτι που απέδειξαν και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, με την επιλογή τους.

Και συνεχίζουμε...».

Κ.Μπ.