Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 21:54

Αποδοχή χρηματοδότησης για την πλατεία Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον

 

Την αποδοχή των όρων χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου, ύψους 328.848 ευρώ, για την πράξη «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Γαργαλιάνων» αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Ένα έργο για το οποίο έχουν εκφραστεί ποικίλες αντιδράσεις στην πόλη των Γαργαλιάνων αλλά η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να το προχωρήσει.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Στριμπάκου:

“Με την 222.2.2/2021 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε για χρηματοδότηση η με αριθ. πρωτ.005260/2021 υποβληθείσα πρόταση του Δήμου μας, με τίτλο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και  Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου», για το έτος 2021, του Πράσινου Ταμείου, με ποσό ένταξης 328.848 ευρώ. Οι όροι της χρηματοδότησης αναφέρονται αναλυτικά στο Συνημμένο Σχέδιο Σύμφωνου Αποδοχής Όρων της Απόφασης Ένταξης (ΣΑΠΟ)”.

Τη διαφωνία του από την πλευρά της αντιπολίτευσης εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης τονίζοντας: 

«Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει τους κατοίκους της πόλης των Γαργαλιάνων και έχουν ποικιλοτρόπως εκδηλώσει-διατρανώσει την αντίθεσή τους στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να αναπλάσει την πλατεία της πόλης τους. Δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφίσματα και ανοικτή συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο χώρο της βιβλιοθήκης. Στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία μάλιστα ο δήμαρχος αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά τις έντονες διαμαρτυρίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφουγκράστηκε το «θέλω» των κατοίκων της πόλης και με ευρεία πλειοψηφία, δεκαεννέα ψήφων έναντι οκτώ, αποφάσισε να μην κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο. Η δημοτική αρχή, δυστυχώς, αγνοώντας και περιφρονώντας τη βούληση των Γαργαλιανωτών

και την αριθ. 25/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο, η οποία και εγκρίθηκε! Είναι όμως σύννομη η απόφαση του Πράσινου Ταμείου όταν έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Η πρόταση υποβλήθηκε βασισμένη

στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, παραβλέποντας την απόφαση του υπερκείμενου οργάνου.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα δώσω θετική ψήφο αλλά θα ψηφίσω κατά στην αποδοχή της χρηματοδότησης”.

 

Κ.Μπ.