Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 13:44

Μεσσήνη: Διαγραφή Χριστοφιλόπουλου απο την συμπολίτευση μετά τα όσα είπε για τον δήμαρχο και τη ΔΕΥΑΜ

Μεσσήνη: Διαγραφή Χριστοφιλόπουλου απο την συμπολίτευση μετά τα όσα είπε για τον δήμαρχο και τη ΔΕΥΑΜ

Τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Νίκου Χριστοφιλόπουλου από την παράταξη του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου αποφάσισαν συλλογικά χθες τα 15 μέλη της.

Προηγήθηκε το βράδυ της Δευτέρας επίθεση στο πρόσωπο του δημάρχου από τον Νίκο Χριστοφιλόπουλο, ο οποίος κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο δήμαρχος θέλει να γλιτώνει λεφτά από τους λογαριασμούς νερού και όλοι οι λογαριασμοί του ανακαλούνται λόγω βλάβης.

Αφορμή υπήρξε η αντικατάσταση του κ. Χριστοφιλόπουλου από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Δουρούμη στην προεδρία της ΔΕΥΑ Μεσσήνης, με απόφαση του Γιώργου Αθανασόπουλου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πέρα από τον αιφνιδιασμό όλων από τους ισχυρισμούς του Ν. Χριστοφιλόπουλου (ο οποίος κατέθεσε τις ανακλήσεις των λογαριασμών τού δημάρχου στο προεδρείο του Σώματος) ιδιαίτερες αντιδράσεις δεν υπήρξαν, πέρα από την ευκαιρία που άδραξε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης να πει ότι θλίβεται και ντρέπεται για όσα ακούστηκαν - ενώ απέδωσε όσα έγιναν σε εσωκομματικά παιχνίδια, που ο δήμαρχος θα τα βρει μπροστά του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΣΩΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΣ

Οι ομόσταβλοι πάντως του κ. Χριστοφιλόπουλου δεν… έχυσαν δάκρυ. Αλλωστε, δεν ήταν άγνωστο, αν όχι σε όλους, τότε στους περισσότερους, ότι ο δήμαρχος σχεδίαζε την αντικατάσταση του Νίκου Χριστοφιλόπουλου από πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ στα δύο χρόνια της θητείας του. Να αναφέρουμε επίσης ότι εκτός από τον πρόεδρο αντικαταστάθηκε στο ΔΣ της Επιχείρησης και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αθανασακόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε και τη θέση του παίρνει ο Δημήτρης Καλοφωλιάς. Πάντως, το… μένος για το πρόσωπο του δημάρχου από τον κ. Χριστοφιλόπουλο αιφνιδίασε άπαντες καθώς πέρα από τις κατηγορίες ότι ο δήμαρχος “πληρώνει ελάχιστο νερό”, ο δημοτικός σύμβουλος προχώρησε και σε άλλους μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Χαρακτήρισε ντροπή και αίσχος την τακτική των ανακλήσεων λογαριασμών και υποστήριξε ότι ο δήμαρχος αρέσκεται “να μοιράζει μισθούς και αποζημιώσεις”. Μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Τσώνη για την παρακαταθήκη έργων που άφησε στη ΔΕΥΑΜ ενώ ο Γιώργος Αθανασόπουλος απλά… φωτογραφίζεται με φόντο τα έργα.

Η απόφαση του δημάρχου για τις αντικαταστάσεις στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜ υπερψηφίστηκαν από το Σώμα με 21 ψήφους ενώ τη λύση του λευκού επέλεξε η μείζων μειοψηφία. Ο Γιώργος Τσώνης απείχε από την ψηφοφορία.  

Γ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: “Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ”

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του Νίκου Χριστοφιλόπουλου ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι, μετά και από όλα όσα ακούστηκαν, δικαιώνεται η επιλογή που έκανε. Χθες με γραπτή του δήλωση, ο δήμαρχος απάντησε στις κατηγορίες του δημοτικού συμβούλου: «Η λασπολογία και η συκοφαντία χαρακτηρίζει αυτούς που τη χρησιμοποιούν ως μέσο εκβιασμού και πολιτικής επιβίωσης. Στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και δεν ανέχομαι συκοφαντίες. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ επέλεξε τον δρόμο της λάσπης και της συκοφαντίας νομίζοντας ότι έτσι θα εκβιάσει για να παραμείνει στην έμμισθη θέση του. Δεν λογάριασε όμως καλά. Σε ό,τι αφορά τη φοβερή… αποκάλυψη που ισχυρίζεται ότι έκανε, πρόκειται για την τυπική αντιμετώπιση μιας βλάβης από τη ΔΕΥΑΜ στον οικιακό μου υδρομετρητή, όπως γίνεται σε αντίστοιχο αίτημα κάθε δημότη. Για να μην υπάρχει καμία σκιά, τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν τεθεί στη διάθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου». 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ

Τη διαγραφή του Νίκου Χριστοφιλόπουλου από μέλος της παράταξης γνωστοποίησε η δημοτική αρχή με την παρακάτω ανακοίνωση:

“Τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Νικολάου Χριστοφιλόπουλου του Ευσταθίου από την δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 κατά τη συνεδρίασή τους τα 15 μέλη της παράταξης.

Ειδικότερα έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Χριστοφιλόπουλος προέβη σε ανάρμοστη συμπεριφορά κατά την 20ή συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης στις 4-10-2021 που δεν συνάδει με το ήθος και τις αρχές που πρεσβεύει η δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» καθώς και το ότι η στάση και τα λεγόμενα του ανωτέρω δημοτικού συμβούλου στην εν λόγω συνεδρίαση σε συνδυασμό με τις συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης και δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου είναι τουλάχιστον προσβλητικά προς όλους και δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στο απαιτούμενο αίσθημα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας». Ακολούθως, αποφάσισαν τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Ν. Χριστοφιλόπουλου από μέλος της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας».

Την απόφαση διαγραφής προσυπογράφουν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργος Αθανασόπουλος και τα μέλη: Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Γαλιάτσος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Γιώργος Δαβίλλας, Νίκος Δουρούμης, Δημήτρης Καλοφωλιάς, Σπύρος Κοντοθανάσης, Μπάμπης Μακρής, Κώστας Μαλιώτης, Τάσος Παπαγεωργίου, Γιάννης Μπρατσιάκος, Κώστας Ρούτσης, Γιώργος Στραβόλαιμος, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, Νίκος Φύκιρης”.