Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 08:28

Ο Δήμος Καλαμάτας διεκδικεί το κτήριο των Σχολών Παπαφλέσσα

Ο Δήμος Καλαμάτας διεκδικεί το κτήριο των Σχολών Παπαφλέσσα

 

Ο Δήμος Καλαμάτας διεκδικεί το κτήριο των Σχολών Παπαφλέσσα και θέλει να είναι στην προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την προσωρινή μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας στο κτήριο.

Ωστόσο, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η αξιοποίηση του κτηρίου των σχολών προς όφελος του τόπου. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη συζήτηση που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το βράδυ της Δευτέρας, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.

Το θέμα άνοιξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, που επεσήμανε την αλλαγή στάσης του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σε σχέση με αυτή που είχε ως δήμαρχος. Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε πως το κτήριο των Σχολών Παπαφλέσσα ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας και ότι “δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας”, ενώ πρότεινε “να συνεργαστούμε προς όφελος του δήμου”.

Ειδικότερα, σε ερώτηση - παρέμβασή του ο Βασίλης Κοσμόπουλος επεσήμανε ότι “όταν ήταν δήμαρχος ο κ. Νίκας είχε ξεκινήσει πόλεμο και διεκδικούσε το κτήριο. Τι άλλαξε στη στάση του;”. Και σημείωσε πως “ο δήμος οφείλει να διεκδικήσει ένα κομμάτι από το κτήριο. Να συζητήσουμε με το Επιμελητήριο για να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Να είναι τρεις στη σύμβαση, να μην απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας”.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης παρατήρησε ότι “χωρίς το δήμο δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη για τις Σχολές Παπαφλέσσα”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως “είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο αποτελεί δημόσια περιουσία” και πρόσθεσε: “Η σημερινή κατάσταση του κτηρίου δεν τιμάει κανέναν. Ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας, αναφέρεται στο Κτηματολόγιο. Δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας. Να αξιοποιηθούν οι σχολές είτε ως Κέντρο Ερευνας και Καινοτομίας ή να καλύψουν άλλες ανάγκες με αναπτυξιακό πρόσημο, όχι γραφεία. Ανήκει στους δημότες, να συνεργαστούμε προς όφελος του δήμου”.

Γ.Σ.