Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 21:41

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ομόφωνη απόφαση για πλυντήρια στην περιοχή της Αγίας Τριάδας

Γράφτηκε από την
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ομόφωνη απόφαση για πλυντήρια στην περιοχή της Αγίας Τριάδας

Δημοτικά πλυντήρια στην περιοχή της Αγίας Τριάδας πρόκειται να δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Την απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία τους, στον οικίσκο 10 στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο, πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Τρίτης, σε συνεχιζόμενη συνεδρίαση που διακόπηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, καθώς είχαν συμπληρωθεί 5 ώρες συζήτησης.

Σύμφωνα με την εισήγηση, με τη δομή αυτή ο δήμος “προτίθεται να καλύψει τις εξατομικευμένες ανάγκες των δημοτών μας που πλήττονται περισσότερο από οικονομικές δυσκολίες και ιδιαίτερα όσων έχουν πρόβλημα πρόσβασης σε βασικές παροχές για την κάλυψη αναγκών ατομικής υγιεινής. Σκοπός της λειτουργίας των δημοτικών πλυντηρίων είναι να προσφερθεί η δυνατότητα σε άστεγους πολίτες, αλλά και σε πολίτες άλλων ευάλωτων ομάδων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας και οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο των υποχρεώσεων της καθημερινότητας (λογαριασμοί ρεύματος και νερού, αδυναμία αγοράς ή επισκευής συσκευής πλυντηρίου κ.λπ.) να έχουν πρόσβαση σε αυτήν δωρεάν. Ετσι θα εξασφαλίσουν την ατομική τους υγιεινή, καθώς ο χώρος θα περιλαμβάνει και ντουσιέρα και την καθαριότητα και το στέγνωμα των ρούχων τους ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ενημέρωσε ότι στην ίδια περιοχή, στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο είναι έτοιμα τα δημοτικά υπνωτήρια και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν τα εγκαίνια.

Ακόμα, ανέφερε ότι εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014-2020” και προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της δημιουργίας Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στο παλιό Δημαρχείο, στην οδό Θουκυδίδου και Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΗΦ) στην παλιά Ιερατική Σχολή, στην οδό Αγίου Γεωργίου.

 

 


NEWSLETTER