Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 19:08

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για ανάπλαση πλατείας

Γράφτηκε από την
Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για ανάπλαση πλατείας

 «Η δημοκρατία είναι η υπέρτατη των αξιών» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κοινοτικός σύμβουλος Φιλιατρών Βασίλης Σπυρόπουλος και τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά», με βολές κατά του δημάρχου Τριφυλίας για το ζήτημα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης και τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι βολές στρέφονται και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.
Αναλυτικά ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει: «“Για το θέμα της πλατείας δεν το συζητώ με κανέναν....” (δήμαρχος Τριφυλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης-10-2021). Ο φασισμός πέθανε προ πολλού. Έγινε μια προσπάθεια αναβίωσής του με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Εδώ στην καλλικρατική Τριφυλία ο δημοάρχοντας -από σύμπτωση και με αποχή 55% κάνει προσπάθειες να αναβιώσει τον φασισμό στο δήμο. Φωνή λαού, οργή Θεού κ. “Φυρρερίσκο”!
Η πόλη των Φιλιατρών σταμάτησε ν’ ανεβαίνει προς τον ουρανό από τραγικά λάθη των διοικούντων, με τη συνυπευθυνότητα της φιλιατρινής κοινωνίας. Τα λάθη των προηγούμενων όμως δεν έβαζαν ταφόπλακα στην πόλη. Η πλατεία Καποδιστρίου είναι η “καρδιά” της πόλης, είναι η ιστορία της, ο πολιτισμός της. Αυτό εσείς πάτε να το καταστρέψετε με τη συνενοχή του κ. Νίκα, του περιφερειάρχη. Καλά εσείς κ. δημοάρχοντα έχετε αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι όχι μόνο δεν γνωρίζετε την ιστορία της πόλης, αλλά και δεν θέλετε να την μάθετε. Τώρα, μ’ αυτή σας την πρακτική αποδεικνύετε πως δεν την σέβεστε. Σας τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών διαχειρίζονται με διαφάνεια, με σεβασμό και όχι για έργα βιτρίνας. Τέτοιου είδους πολιτικές πρακτικές έπαιξαν μεγάλο ρόλο για τη χρεοκοπία της πατρίδος μας. Μια χρεοκοπία που υπάρχει μέχρι και σήμερα και θα υπάρχει για πολλά χρόνια, φορτίο που θα σηκώνει ο απλός Έλληνας πολίτης, ενώ κάποιοι “άλλοι” θα βγάζουν τα χρήματά τους εις την αλλοδαπή. Τ’ ονοματάκι τους θα φιγουράρει στις λίστες Λαγκάρντ και θα λένε “στην υγειά των κορόιδων”! Σεβασμό στα χρήματα των πολιτών, διαφάνεια στη διοίκηση του δήμου και τέλος έχουν γνώση οι φύλακες, ώστε να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Φιλιατρινών!
Όσον αφορά τον κ. Νίκα που έχει σπουδάσει Φιλοσοφική, δηλαδή γνωρίζει για τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό και την ιστορία τούτης της πατρίδος και κατά συνέπεια και των Φιλιατρών, δεν περιμέναμε ποτέ να δείξει τέτοια ασέβεια! Ασέβεια απέναντι στην ιστορία της άλλοτε κραταιάς πόλης των Φιλιατρών.
Καμία ήττα δεν είναι αιώνια. Η πόλη των Φιλιατρών θα ανακάμψει, θα επανέλθει το αυτοδιοίκητο κι εσείς κ. δημοάρχοντα μαζί με τον κ. Νίκα θα γραφτείτε με μαύρα γράμματα στην Ιστορία καθώς και στη συνείδηση των Φιλιατρινών. Κάτω τα χέρια από την πλατεία, είναι των Φιλιατρών η ιστορία. Επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER