Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 08:43

Διαγραφή συμβούλων από την παράταξη Λεβεντάκη

Διαγραφή συμβούλων από την παράταξη Λεβεντάκη

 

Τη διαγραφή των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτη Αλευρά και Αγγελή Κοροβίλα από την παράταξη “Ανοδος Τριφυλίας” του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της σε χθεσινή τους συνεδρίαση.

Έτσι η παράταξη της πλειοψηφίας μένει πλέον και επίσημα με 5 μόλις δημοτικούς συμβούλους.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά δεν αποτελεί κάποια έκπληξη, αφού οι δύο σύμβουλοι από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής είχαν διαχωρίσει τη στάση τους σε πολλά ζητήματα. Δεν είχαν λείψει οι ανοιχτές και δημόσιες αντιπαραθέσεις με τον δήμαρχο σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε από την πλευρά του δημάρχου είχαν αξιοποιηθεί σε κάποιο πόστο.

Αφορμή για τη διαγραφή τους στάθηκε η μη ψήφιση των προτάσεων της δημοτικής αρχής για την εκλογή αντιπροέδρων στην Κοινωφελή Επιχείρηση και στο Φορέα του δήμου, ούτε και της πρότασης της Οικονομικής Επιτροπής για τροποποίηση του προϋπολογισμού. Βέβαια αυτό απλώς ήταν η αφορμή, καθώς αρνητική ψήφο είχαν δώσει πολλές φορές στις προτάσεις της δημοτικής αρχής.

Σε σχετική ανακοίνωση για της δημοτικής παράταξης “Ανοδος Τριφυλίας” αναφέρεται:

«Σήμερα 15 Οκτωβρίου 2021 συγκλήθηκαν σε συνεδρίαση οι εκλεγμένοι δημοτικοί  σύμβουλοι της παράταξής μας έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου, με θέμα την λήψη απόφασης για την διαγραφή από αυτή των κ. Αλευρά Παναγιώτη και Κοροβίλα Αγγελή. Παρόντες ήταν ο κ. δήμαρχος, ο κ. Ασημακόπουλος Γεώργιος, ο κ. Στριμπάκος Δημήτριος, ο κ. Φρούσος Νικόλαος, ο κ. Αυριλιώνης Χαράλαμπος και ο κ. Βλάχος Αντώνιος. Απόντες αν και κλήθηκαν ήταν οι κ. Αλευράς και Κοροβίλας. Ο δήμαρχος, αφού έλαβε τον λόγο εισηγήθηκε την διαγραφή των ανωτέρω δυο από την παράταξη της “Ανόδου” καθώς με την εν γένει στάση τους από την ανάληψη ήδη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, έχουν πλήρως αποξενωθεί από την παράταξη, έχουν ταυτιστεί με την αντιπολίτευση και ασκούν άδικη αντιπολίτευση στο έργο της δημοτικής αρχής. Αποκορύφωμα, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο (Δευτέρα 11/10/2021) δεν στήριξαν τις προτάσεις της παράταξης για την θέση του αντιπροέδρου των  νομικών προσώπων του δήμου και αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση της παράταξης για την τροποποίηση του προϋπολογισμού για την προμήθεια ηλεκτροφωτισμού προκειμένου να προμηθευτεί ο δήμος φωτιστικά σώματα για τον φωτισμό αγροτικών οδών που δεν υπάρχει δίχτυο, αντιθέτως στήριξαν την πρόταση του κ. Μερκούρη Ιωάννη με μόνο γνώμονα να παρακωλύσουν το έργο μας.       

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή των κ. Αλευρά Παναγιώτη και Κοροβίλα Αγγελή για τους λόγους που εκτέθηκαν ανωτέρω.

Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση του Σώματος και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου».

Κ.Μπ.