Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 21:52

«Ανυπότακτα Φιλιατρά» για την πλατεία της πόλης

Γράφτηκε από την
«Ανυπότακτα Φιλιατρά» για την πλατεία της πόλης

Δικαιώθηκαν τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» σχετικά με τη ριζική ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη μη έγκριση της μελέτης από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνεται δε πως δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο παρά το αυτονόητο, υπερασπίστηκαν το συμφέρον της πόλης που δεν μπορεί να υπάρξει πέρα και μακριά από την ιστορία της.
Στη σχετική ανακοίνωση του κοινοτικού συμβούλου με τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» Βασίλη Σπυρόπουλου τονίζεται χαρακτηριστικά: «Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" δικαιώθηκαν αναφορικά με τη ριζική “ανάπλαση” - ανακατασκευή της πλατείας Καποδιστρίου Φιλιατρών. Η δικαίωση επήλθε τελειωτικά με την ανάρτηση στη "Διαύγεια" σχετικής απόφασης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων της Πάτρας, όπου ακυρώθηκε η μελέτη. Δεν κομπάζουμε! Δεν πανηγυρίζουμε! Δεν κάναμε τίποτα το σπουδαίο παρά το αυτονόητο. Υπερασπιστήκαμε όπως και θα υπερασπιζόμαστε πάντα το συμφέρον της πόλης, που δεν μπορεί να υπάρξει πέρα και μακριά από την ιστορία της! Με την εναντίωσή μας αναδείξαμε την αρμονία του χώρου της πλατείας. Γίναμε δε αιτία, η ιστορία της πλατείας να αναδυθεί, να έρθει στο προσκήνιο και ν’ αφυπνιστούν συνειδήσεις. Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" ευχαριστούν όλους τους πολίτες της πόλης για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους. Μια συμπαράσταση που μας έδωσε δύναμη γι’ αυτόν τον αγώνα. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ! Όσο γι’ αυτούς που διαφώνησαν, που διαφωνούν, τονίζουμε πως είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα. Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" παραμένουν πάντα στις επάλξεις της ανάδειξης των προβλημάτων της πόλης των Φιλιατρών και αγωνίζονται για τη λύση τους. Επαναφορά στο αυτοδιοίκητο "Δήμος Φιλιατρών"».


NEWSLETTER