Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 09:22

Καλαμάτα: «Στον αέρα» η ανάπλαση της Αναγνωσταρά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: «Στον αέρα» η ανάπλαση της Αναγνωσταρά (βίντεο)

“Στον αέρα” εξακολουθεί να βρίσκεται η έναρξη του έργου ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Και αυτό γιατί ο δήμος περιμένει από τον ανάδοχο να επιβεβαιώσει στην πράξη την καλή διάθεση που έδειξε τελευταία. Διαφορετικά θα κινήσει τη διαδικασία για την έκπτωσή του.

Απαντώντας χθες σε ερώτησή μας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι “είμαστε σε μια «αντιπαράθεση» με τον εργολάβο. Εδειξε μια καλή διάθεση το τελευταίο διάστημα. Κάναμε κι εμείς κάποια βήματα πίσω, γιατί μας ενδιαφέρει να έχουμε συνεργασία και να υλοποιήσουμε τα έργα”.

Ωστόσο, δήλωσε ότι “δεν μπορώ να σας απαντήσω, αν θα τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια ή θα επιστρέψουμε στα προηγούμενα, να ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες για να κηρυχθεί έκπτωτος. Αναμένουμε”.

Ο κ. Βασιλόπουλος διευκρίνισε ότι “θέλουμε συνεργασία, θέλουμε να προχωρούν τα έργα. Αν δεν προχωρούν, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, πρέπει να ακολουθήσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες”.

Για το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ανάδοχος είναι η κοινοπραξία “Γιάννης Ηλιόπουλος - Ηλίας Ξυδέας” με έκπτωση 47,23%. Η προθεσμία υλοποίησής του είναι 240 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο αναμενόταν αρχικά να ξεκινήσει πριν ή μετά το Πάσχα, Μάρτιο ή Μάιο.

 

ΤΟ 2022 Η ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εμπορική δραστηριότητα την περίοδο των γιορτών, το έργο ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη και πεζοδρόμησης στη Σφακτηρίας και στα κάθετα δρομάκια της Αριστομένους (Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλώτη), θα συνεχιστεί με το νέο χρόνο, το 2022.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο προϋπολογισμού 644.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από την εταιρεία “Ικτίνος” με έκπτωση 43,84%.

Γ.Σ.


NEWSLETTER