Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 09:00

Την επόμενη εβδομάδα αποφάσεις για Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από τον

 

Την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Καλαμάτας θα ξέρει τι θα γίνει με το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά: αν θα ξεκινήσει ή αν θα κινηθούν όπως πρέπει οι διαδικασίες που προβλέπονται κατά του αναδόχου.

Αυτό δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας για το σημαντικό και πολύπαθο έργο που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

“Αναμένουμε να ξεκινήσει, υπάρχουν κάποιες συνεννοήσεις, δείχνει μια διάθεση. Ενδεχομένως να ξεκινήσουν οι εργασίες από βόρεια, από το πάνω κομμάτι της Αναγνωσταρά που θα δημιουργήσει τα λιγότερα προβλήματα” ανέφερε ο δήμαρχος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πορεία έργων στην πόλη:

Για την παρέμβαση σε Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας και άλλους μικρούς δρόμους της περιοχής, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι εξελίσσεται το έργο του δικτύου των πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο, στην οδό Σφακτηρίας. Και διευκρίνισε πως “ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε για την Κολοκοτρώνη οι εργασίες να ξεκινήσουν το νέο χρόνο. Δεν πάμε με τους ρυθμούς που θα θέλαμε, αλλά προχωράει το έργο”.

Για την ανάπλαση της Ναυαρίνου, από Φαρών έως Ακρίτα, είπε ότι “είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε την έγκριση των εργοταξιακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του εργολάβου από την Αστυνομική Διεύθυνση. Με το που θα λάβει την έγκριση, θα ξεκινήσει να στήνει εργοτάξιο”. Παρατήρησε πως “πιέζουμε να μπει γρήγορα, καθυστερήσαμε γιατί το ζητήσαμε για τους επαγγελματίες της Ναυαρίνου. Πρέπει να τρέξουμε, για να καταφέρουμε το Πάσχα ή λίγο μετά το Πάσχα να είμαστε έτοιμοι και να παραδοθεί το συγκεκριμένο τμήμα και να μπορέσει να λειτουργήσει η παραλιακή μας ζώνη”.

Για το Ανοιχτό Θέατρο δίπλα στο Νέδοντα, πάνω από την Κεντρική Αγορά, ενημέρωσε ότι “έχει βγει το πρώτο πρακτικό, έχει προσωρινό ανάδοχο και περιμένουμε να βγει και το δεύτερο πρακτικό για να κατακυρωθεί η δημοπρασία. Είμαστε βέβαιοι ότι τους επόμενους θα κατασκευάζεται”.

Το έργο ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου, προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και δημοτικούς πόρους, έχει προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία “Β. Γεωργαλής και Σία ΕΕ με τίτλο (ΔΟΜΙΚΑΤ ΕΕ)”, με έκπτωση 50,08%. Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν άλλες 4 προσφορές από 5% μέχρι 35,75%.

 

“ΗΛΕΚΤΡΑ” ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Ακόμα, ο δήμαρχος είπε ότι “η «Ηλέκτρα» προχωρά πολύ γρήγορα, ο πολυχώρος που πάει να δημιουργηθεί. Η Πλαστήρα (στη Δυτική Παραλία) κινείται με πολύ καλούς ρυθμούς. Εχουμε σε εξέλιξη και τη μελέτη που θα ενώσει το Νέδοντα με τον Κορδία, με την πλατφόρμα των 660 μέτρων που θα δημιουργηθεί. Θα παραδοθεί η μελέτη στην Υπηρεσία τις επόμενες ημέρες, περιμένουμε τις εγκρίσεις και θα μπορέσει και αυτό να δημοπρατηθεί”.

Οσον αφορά παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές, είπε ότι “η ψύξη - θέρμανση στην Τέντα έχει ανάδοχο. Χρηματοδοτείται από τις «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» και σύντομα θα γίνει η υπογραφή της σύμβασης. Για τα φώτα Led και την ψύξη στο Κλειστό της Παραλίας, 80.000 ευρώ, λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε και δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες”.

Τέλος, για το σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού ανέφερε ότι “οι «Κτηριακές Υποδομές» μας έχουν επισκεφθεί δύο φορές με συνεργεία. Ετοιμάζουν τη μελέτη κι έχουν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση 1,3 εκ. ευρώ, για να γίνουν παρεμβάσεις στα στατικά και τις μονώσεις στο σχολικό συγκρότημα από τις «Κτηριακές Υποδομές». Και μετά να αναζητήσουμε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου, για να γίνουν πόρτες και παράθυρα και να βελτιωθούν οι συνθήκες. Εχει κατατεθεί πρόταση από το δήμο στην Περιφέρεια, δεν υπάρχει ακόμα η πρόσκληση, θα γίνει την επόμενη Προγραμματική Περίοδο”.

Γ.Σ.