Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 21:50

Καταγγέλλουν καταστροφικές παρεμβάσεις στον πεζόδρομο Φιλιατρών

Καταγγέλλουν καταστροφικές παρεμβάσεις στον πεζόδρομο Φιλιατρών

Καταστροφικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής Τριφυλίας στον πεζόδρομο Φιλιατρών καταγγέλλει η Επιτροπή Φίλων Πλατείας και Πεζοδρόμου Φιλιατρών.

Με επιστολή που υπογράφεται από 14 μέλη της επιτροπής και απευθύνεται στο δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, στη γενική γραμματέα, στους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, με κοινοποίηση στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σημειώνουν ότι ο χώρος του πεζόδρομου έχει μείνει στα σκοτάδι και τα δέντρα καρατομήθηκαν, μακριά από κάθε ορθή τεχνική κλάδευσης. Αναρωτιούνται δε αν όλα αυτά σχετίζονται με τις φήμες ότι σχεδιάζουν να ξαναγίνει δρόμος ο πεζόδρομος.
Αναλυτικά αναφέρουν: «Παρατηρήθηκε πως στον πεζόδρομο Φιλιατρών το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται παρεμβάσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Παρεμβάσεις που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό του πεζόδρομου, ώστε ο χώρος να είναι στα σκοτάδια με ό,τι σημαίνει αυτό για τη λειτουργικότητα του χώρου. Στις 3-11-2021 έγινε αυστηρότατη - βίαιη καρατόμηση του συνόλου των δέντρων του πεζόδρομου. Οι κατέχοντες την τεχνική και την επιστήμη γνωρίζουν ότι αυτό δεν ήταν μια ορθή κλάδευση - καλλιεργητική πρακτική της υπηρεσίας σας. Οι ειδήμονες και οι νοήμονες πολίτες καταλαβαίνουν ότι η αμέσως επόμενη ενέργειά σας είναι η ολοκληρωτική κοπή ή εκρίζωση των δέντρων. Αυτές σας οι ενέργειες έχουν σίγουρα συσχέτιση και με τις φήμες που αφήνετε στην αγορά να διαχέονται, ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταστρέψετε τον πεζόδρομο για να τον κάνετε δρόμο. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών έχει πάρει απόφαση σχετικά με το θέμα; Το ζήτημα του πεζόδρομου αφορά την πόλη των Φιλιατρών και κατά συνέπεια το Κοινοτικό Συμβούλιο της πόλης. Ο νόμος που καθορίζει τα της αυτοδιοίκησης ζητήματα "Καλλικράτης" - "Κλεισθένης" δεν σας δίνει το δικαίωμα να ξεπερνάτε την κοινωνία των Φιλιατρών και το Κοινοτικό Συμβούλιο. Εάν έχετε στο μυαλό σας τη σκέψη να χαλάσετε τον πεζόδρομο σας ενημερώνουμε, κύριοι-ες της δημοτικής αρχής πως θα μας βρείτε απέναντί σας. Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τον πεζόδρομο και το συμφέρον της πόλης».
Την επιστολή υπογράφουν οι: Ζωή Πετροπούλου, Γιώργος Αλμπάνης, Μπέττυ Ταμβάκη, Δημήτρης Ν. Πούλος, Βασίλης Σπυρόπουλος, Διονυσία Χ. Παναγάκη, Αντώνης Λιβερόπουλος, Παναγιώτης Πανταζόπουλος, Αντώνιος Πανταζόπουλος, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Χαρά Παπαγεωργίου, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Δήμητρα Παπαγεωργίου, Σταύρος Σπυρόπουλος.