Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 19:44

Ο Βασιλόπουλος σε συνέδριο για ψηφιακούς νομάδες

Στο 1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων, σε συνεργασία με φορείς από όλη την επικράτεια, συμμετείχε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος προχθές Δευτέρα.

Στόχο του συνεδρίου αποτελεί η ενημέρωση -βασιζόμενη σε ερευνητικά στοιχεία- για τις ανάγκες και τον τρόπο προσέγγισης των ψηφιακών νομάδων. Επίσης, η κινητοποίηση των βασικών στρατηγικών μερών (όπως η κεντρική και περιφερειακή διοίκηση, οι δήμοι, ο κλάδος του τουρισμού και εν συνεχεία οι επιχειρήσεις), προκειμένου ο σχεδιασμός του πλάνου να είναι υλοποιήσιμος και αποτελεσματικός. Τα δε συμπεράσματα του συνεδρίου θα αποτελέσουν σημαντικό στοιχείο για την περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη αυτής της νέας παγκόσμιας αναπτυξιακής τάσης.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Rebrain Greece και του Ελληνικού Κέντρου Κοινωνικής Καινοτομίας του υπουργείου Εργασίας, της ΚΕΔΕ. Υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Work from Crete, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου, δήμους της χώρας -μεταξύ αυτών οι Δήμοι Αθηναίων, Καλαμάτας και Μεσσήνης- το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και άλλους σημαντικούς φορείς.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συμμετείχε σε συζήτηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών Ευάγγελο Βλάχο, με συντονιστή τον γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.

Ο κ. Βασιλόπουλος -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι “ως δήμος, ως δημοτική αρχή, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις, έχουμε ξεκάθαρα τοποθετηθεί απέναντι στις σύγχρονες αυτές προκλήσεις, με στόχο φυσικά να καταστήσουμε την πόλη μας, το δήμο μας, έναν τόπο σύγχρονο, πρωτοπόρο, πρωταγωνιστή στη νέα εποχή. Και στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε. Με σχέδιο και όραμα, επενδύοντας στη ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών, ενσωματώνοντας στην καθημερινή λειτουργία του δήμου μας εφαρμογές που μας παρέχει η τεχνολογία, κάνοντας πράξη την ψηφιακή μετεξέλιξη του δήμου προς όφελος κατοίκων και επισκεπτών. Δημιουργώντας συνθήκες ικανές να καταστήσουν την Καλαμάτα πόλο έλξης στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, υπηρετώντας πάντα το όραμα που έχει τεθεί”.