Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 20:44

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας για το 2022

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας για το 2022

Με τις ψήφους προέδρων κοινοτήτων (Καλαμάτας, Βέργας, Μικρής Μαντίνειας) ψηφίστηκε με πλειοψηφία (18 υπέρ - 15 κατά) ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας για το 2022, που ανέρχεται σε 73.105.009,73 ευρώ.

“Μιας και μιλάμε για προϋπολογισμό, ό,τι εκτιμήσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν και προφανώς την τελική εικόνα θα την έχουμε για το 2022 όταν κλείσει, όταν ολοκληρωθεί η χρήση του 2021” είπε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος. Εκανε λόγο για δήμο “με νοικοκυρεμένα οικονομικά, που άντεξε και συνεχίζει να αντέχει” και πρόσθεσε πως “δεν κάνουμε αυξήσεις ή δεν μετακυλίουμε το βάρος στους συνδημότες μας. Καμία αύξηση δημοτικών τελών, αντίθετα μειώσεις που όλα αυτά τα χρόνια καταγράφονται ως μία πραγματικότητα. Ο δήμος αντέχει στις δύσκολες καταστάσεις, παράγοντας ταυτόχρονα έργα, προβαίνοντας σε δράσεις και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ενισχύουν τις υποδομές και θωρακίζουν το δήμο μας”.

Επικεφαλής και σύμβουλοι παρατάξεων των μειοψηφιών άσκησαν δριμεία κριτική για προϋπολογισμό διαχείρισης, χωρίς όραμα, για έλλειψη μελετών και έργων στην παραλιακή ζώνη της πόλης και στον Ταΰγετο που θα φέρουν την ανάπτυξη, για στασιμότητα στις πολεοδομικές μελέτες, για αδυναμία υλοποίησης ώριμων έργων και αναπορρόφητη ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών.