Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 18:59

Νέα αντιπαράθεση για την ΚΕΑΔΗΜ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Νέα αντιπαράθεση για την ΚΕΑΔΗΜ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

 

“Κλείστε αυτό το μαγαζί” προέτρεψε επιτακτικά τη δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την περασμένη Τετάρτη ο ανεξάρτητος  σύμβουλος Γιώργος Τσώνης αναφερόμενος στην ΚΕΑΔΗΜ.

Λίγο νωρίτερα ο ανεξάρτητος σύμβουλος Μανώλης Δουρούμης προειδοποιούσε τη δημοτική αρχή ότι καθυστερεί να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά παντός υπευθύνου για την υπεξαίρεση και το ταμειακό έλλειμμα που διαπιστώθηκε στην ΚΕΑΔΗΜ και θα το βρει μπροστά της, ενώ έπρεπε να το είχε πράξει εδώ και δύο χρόνια.

Το κλίμα πριν ανοίξει η συζήτηση για την ΚΕΑΔΗΜ με αφορμή τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο δήμο, ήταν ήδη τεταμένο και ο κ. Τσώνης επέμεινε ότι είναι λάθος να συνεχίζεται η λειτουργία της επιχείρησης με επιχορηγήσεις από το δήμο, όπως ήταν λάθος του κατά τη θητεία του ως δήμαρχος που δεν έκλεισε “αυτό το έκτρωμα που λέγεται ΚΕΑΔΗΜ”. Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος ανταπάντησε πως η υποκρισία έχει και τα όριά της και έψεξε όσους “χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ενώ είναι οι ίδιοι που έχυσαν το γάλα”. Ανέφερε πως η δημοτική αρχή έκανε προσπάθεια για να κρατήσει ζωντανή την ΚΕΑΔΗΜ, που ακόμα και μετά τη μεταβίβαση του “Βοήθεια στο Σπίτι” στο δήμο, θα είναι χρήσιμη ως επιχείρηση για την εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε ευαίσθητους τομείς. Είπε ακόμα πως ναι μεν είναι δύσκολο το έργο της εξυγίανσης, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ -υπονοώντας το Γιώργο Τσώνη- σημείωσε πως δεν αρκεί μια κουβέντα περί ανάληψης της πολιτικής ευθύνης.

Ενταση προκλήθηκε και μεταξύ του προέδρου του Σώματος Νίκου Φύκιρη και του Γιώργου Τσώνη, όταν ο τελευταίος σηκώθηκε όρθιος και φώναζε, ενώ μιλούσε ο δήμαρχος, με τον κ. Φύκιρη να αντιγυρίζει στον Γ. Τσώνη “άντε μπράβο, προχωρήστε έξω!”. Ανάλογες στιγμές έντασης είχαν προκληθεί από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με πρωταγωνιστή τον κ. Τσώνη.

Ν.Κ.