Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 20:07

Καταγραφή υφαντριών από το Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

 

Στην προσπάθεια καταγραφής των υφαντριών της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, που έχει ξεκινήσει μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού πολιτισμού Branding Heritage (ΒH) με τη στήριξη του Ιδρύματος Καρέλια, συμμετέχει ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης.

Το ΒH, στο πλαίσιο των δράσεών του για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τη σύγχρονη δημιουργία, σχεδιάζει αυτό το πολυδιάστατο έργο σε όλη την Ελλάδα με τίτλο ''The Weavers of Greece'', με στόχο τη διαφύλαξη της παραδοσιακής τέχνης της υφαντικής και του επαγγέλματος του υφαντή/της υφάντρας, αλλά και την αξιοποίησή τους στο σήμερα, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα σε ένα σύγχρονο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Μέσω του προγράμματος, οι υφάντρες του τόπου μας, όσες κυρίες ή/και νέες κοπέλες θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται ήδη επαγγελματικά με την υφαντική, θα καταγραφούν σε ένα σύγχρονο ψηφιακό μητρώο υφαντικής τέχνης, με σκοπό την προβολή της δουλειάς τους και στη συνέχεια τη στήριξή τους με εξελιγμένη μεθοδολογία, ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για επιχειρηματική εξέλιξη και εξωστρέφεια.

Το έργο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Θα συμβάλει σημαντικά στη δυναμική προώθηση της υφαντικής τέχνης εντός και εκτός συνόρων, αλλά και στην ανάπτυξη κάθε περιοχής.

Καταγραφή, πληροφορίες και  διευκρινίσεις: Κατερίνα Φρέντζου, ιδρύτρια του Branding Hertage Cultural Organisation (τηλ. 6936-969414).

 

(Φωτογραφία αρχείου)