Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 17:58

Αναβολή λήψης απόφασης για την οδό Σκιαδά στους Γαργαλιάνους

Αναβολή λήψης απόφασης για την οδό Σκιαδά στους Γαργαλιάνους

Την αναβολή λήψης απόφασης για την επέμβαση στην οδό Ν. Σκιαδά στους Γαργαλιάνους, για μετατροπή της σε ήπιας κυκλοφορίας, τον φωτισμό της και την τοποθέτηση σταμπωτού δαπέδου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, καθώς ζητήθηκαν διευκρινίσεις και να παρουσιαστεί η μελέτη - σχέδιο για το τι πρόκειται να γίνει.

Μάλιστα δεν φάνηκε να υπάρχει και ξεκάθαρη διευκρίνιση από την πλευρά της δημοτικής αρχής και τις τοποθετήσεις των δύο αντιδημάρχων Αντώνη Βλάχου και Γιώργου Ασημακόπουλου αν τελικά ο δρόμος μικραίνει η όχι.

Μάλιστα από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους επισημάνθηκε ότι και το Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων έχει πει "ναι" στο συγκεκριμένο αλλά ζητά να δει το σχέδιο για να πει τη γνώμη του.

Αρχικά η δημοτική σύμβουλος Σταματία Αλεξοπούλου τόνισε πως στον συγκεκριμένο δρόμο υπάρχει το Κέντρο Υγείας και θα πρέπει να δοθεί προσοχή για το αν μπορεί να γίνει ήπιας κυκλοφορίας και να εξυπηρετηθεί το ΚΥ.

Τοποθετούμενη και στη συνέχεια σημείωσε πως καλύτερη λύση είναι η αναβολή ώστε να δοθούν διευκρινίσεις.

Διευκρινίσεις αλλά και να δουν τα σχέδια ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Καναλουπίτης σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση ψηφίζει "όχι", ενώ το ίδιο επισήμανε και ο δ.σ. Αγγελής Κοροβίλας.

Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος σημείωσε πως θα γίνει αναμόρφωση των πεζοδρομίων και του φωτισμού και θα μπει σταμπωτό δάπεδο, όπως και στην οδό Παναγοπούλου. Μάλιστα επισήμανε ότι για εκείνη την οδό δε ζήτησαν τα σχέδια, με τον κ. Καναλουπίτη να απαντά ότι εδώ υπάρχουν διαφωνίες και αντιδράσεις,

Ο κ. Κοροβίλας σημείωσε πως δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη όταν ακούν τη μία ότι μικραίνει και την άλλη ότι δεν μικραίνει ο δρόμος και αναρωτήθηκε πού είναι ο πρόεδρος του Τ.Σ. να πει τη γνώμη του.

Την αναβολή του θέματος ζήτησε και ο Παναγιώτης Τσαφαράς ζητώντας να μπει ως πρόταση στο Δ.Σ. η οποία και εγκρίθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συμβούλιο δεν ακούστηκαν οι απόψεις των συμβούλων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Κ.Μπ.