Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 17:45

Συνάντηση για ενεργειακά κτήρια στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συνάντηση για ενεργειακά κτήρια στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας

Συνάντηση - θεματικό εργαστήρι με αντικείμενο “Κτήρια - εγκαταστάσεις” και “Ενέργεια - περιβάλλον” πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων “Χρήστος Μαλαπάνης”, στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας, προχθές το απόγευμα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύνταξης της πρότασης υποψηφιότητας του δήμου για το δίκτυο των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του εργαστηρίου υπήρξε -μεταξύ άλλων- παρέμβαση από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα προετοιμασία από την πλευρά του δήμου και στους στόχους που έχουν τεθεί.

Επίσης, μεταξύ πολλών άλλων, αναφορές έγιναν για το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) του Δήμου Καλαμάτας και το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους συντονιστές και τους εισηγητές των θεματικών ενοτήτων, καθώς επίσης από πανεπιστημιακούς και πολίτες.

Επόμενο θεματικό εργαστήρι έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα, στο ιστορικό Δημαρχείο, με αντικείμενο “Κυκλική οικονομία και διαχείριση αποβλήτων”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER