Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 21:44

Καλαμάτα: Σε κτήριο στη Στοά Λόντου τα Παιδικά Χωριά SOS

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Σε κτήριο στη Στοά Λόντου τα Παιδικά Χωριά SOS

Σε κτήριο του Δήμου Καλαμάτας, στη Στοά Λόντου, στο κέντρο της πόλης, αναμένεται να εγκατασταθούν οι δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.

Πρόκειται για ακίνητο του δήμου, όπου στεγάζονταν παλιότερα οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Παιδείας, το οποίο έχει παραχωρηθεί στα Παιδικά Χωριά SOS χωρίς αντάλλαγμα και για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, το ανακαινισμένο κτήριο επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, όπου και είχε ενημέρωση από τις υπεύθυνες της δομής.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος θα αναπτύξουν εκεί δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας, καθώς και δραστηριότητες γνωσιακής υποστήριξης και ομάδων παιδιών, με σκοπό τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας. Αλλωστε, η πρόληψη σ' αυτή τη δύσκολη εποχή είναι καίριος παράγοντας, ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν στο βιολογικό τους περιβάλλον και να αποτρέπεται η διάλυση της οικογένειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER