Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 22:20

Χωρίς αυξήσεις τα τέλη του Δήμου Καλαμάτας το 2022

Γράφτηκε από την
Χωρίς αυξήσεις τα τέλη του Δήμου Καλαμάτας το 2022

 

Σταθερά, χωρίς αυξήσεις θα είναι τα τέλη του Δήμου Καλαμάτας για το 2022, όπως ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Την εισήγηση της δημοτικής αρχής καταψήφισαν οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος και του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης και ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Λεωνίδας Λιάππας.

Σε ανάρτηση του δήμου αναφέρεται ότι “ο Δήμος Καλαμάτας, ακολουθώντας μια σφικτή οικονομική πολιτική παραμένει ένας νοικοκυρεμένος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό ο δήμος, για 15η συνεχόμενη χρονιά και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, απόρροια τόσο της πολυετούς οικονομικής κρίσης όσο και των συνεπειών της πανδημίας, διατηρεί σταθερά -δίχως καμία αύξηση- τα δημοτικά τέλη για το οικονομικό έτος 2022, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προχωράει και σε μικρές μειώσεις σε σχέση με τα δημοτικά τέλη του 2021. Παραμένουν δε οι απαλλαγές που ίσχυαν για τις κοινότητες του Ταϋγέτου”.

Πάντως, από τους εκπροσώπους των μειοψηφιών σχολιάστηκαν στοιχεία που παρουσιάζονται σε πίνακες ότι “η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού κατά το έτος 2022 έχει αρνητική απόκλιση εσόδων - εξόδων ποσού 355.106,39 ευρώ”.


NEWSLETTER