Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 08:32

Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με Special Olympics Hellas (βίντεο)

Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με Special Olympics Hellas (βίντεο)

Συμφωνία συνεργασίας στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος των Special Olympics Hellas υπέγραψε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο των Special Olympics Hellas πρέσβη ε.τ. Διονύση Κοδέλλα.

Με τη συνεργασία αυτή η Καλαμάτα αγκαλιάζει τα άτομα με νοητική αναπηρία, που θα μπορούν να αθλούνται στην πόλη και να πραγματοποιούνται αγώνες κι εκδηλώσεις των Special Olympics Hellas.

Ο κ. Κοδέλλας υπέγραψε σύμφωνα συνεργασίας και με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας (με τον πρόεδρο Κώστα Σαραβελάκη) και τον Ιππικό Ομιλο Καλαμάτας (τον αντιπρόεδρο Αντώνη Αντωνόπουλο και την προπονήτρια Στεφανία Σπυροπούλου).

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι “αγκαλιάσαμε την πρόταση των Special Olympics Hellas, γιατί αντιμετωπίζουμε ως προτεραιότητα τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας”. Κι επεσήμανε πως “θα μπορούν να φιλοξενούνται παιδιά με νοητική αναπηρία, να αθλούνται και να γίνονται και αγώνες”.

Ο κ. Κοδέλλας μίλησε για αληθινό ενδιαφέρον, για ευαισθησία του δημάρχου και του δήμου για τα άτομα με νοητική αναπηρία. Ενημέρωσε πως “θα ξεκινήσουμε αθλήματα. Εδώ μπορούν να γίνονται ιστιοπλοΐα, στίβος και ιππασία, για την οποία ήδη υπάρχει υποδομή” και άφησε ανοιχτή την προοπτική της ποδηλασίας στους ποδηλατόδρομους της πόλης. Ενημέρωσε ότι συνεργάζονται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με το Πανεπιστήμιο, με εθελοντές και σημείωσε: “Ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς. Αυτή η συνεργασία είναι ευεργετική για τα άτομα με νοητική υστέρηση και τις οικογένειές τους. Ολες μας οι υπηρεσίες και οι εκδηλώσεις παρέχονται δωρεάν. Η φιλοσοφία μας είναι το πώς θα εντάξουμε τα άτομα με νοητική αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας. Γι’ αυτό και δημιουργούμε μικτές ομάδες με άτομα με ή και χωρίς νοητική αναπηρία”.

Ο πρόεδρος προσέφερε στον δήμαρχο ένα φούτερ των Special Olympics Hellas, επισημαίνοντας πως “είστε ο πρώτος εθελοντής στην πόλη”.

Γ.Σ.