Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 15:20

Θεματικό εργαστήριο για κυκλική οικονομία στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Θεματικό εργαστήριο για κυκλική οικονομία στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

“Κυκλική οικονομία και διαχείριση αποβλήτων” ήταν το αντικείμενο του θεματικού εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύνταξης της πρότασης υποψηφιότητας του δήμου στο δίκτυο των “100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030”.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, υπήρξε εκτενής αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση των απορριμμάτων του δήμου. Αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίζονται τα απορρίμματα (κάδοι και κώδωνες ανακύκλωσης, ιδιωτικές επιχειρήσεις ανακύκλωσης μπαταριών κ.λπ. υλικών) και οι σχεδιασμοί για την αρτιότερη αντιμετώπισή τους. Επίσης, αναλύθηκε η έννοια της κυκλικής οικονομίας και πώς αυτή μπορεί να είναι καταλυτική στην αντιμετώπιση της λεηλασίας πόρων, της καταστροφής της φύσης και στην κλιματική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του θεματικού εργαστηρίου υπήρξε -μεταξύ άλλων- χαιρετισμός του δημάρχου Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλου, ο οποίος τόνισε τη βαρύτητα που δίνει η δημοτική αρχή στην προετοιμασία και στους στόχους που έχουν τεθεί, ώστε να γίνει πράξη ένας έξυπνος και περιβαλλοντικός δήμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER