Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 11:23

Αντιδράσεις για εργασίες στην πλατεία Φιλιατρών

Αντιδράσεις για εργασίες στην πλατεία Φιλιατρών

Eργασίες, πιθανότατα αυθαίρετες, που ξεκίνησαν χθες στην πλατεία Φιλιατρών, προκάλεσαν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες.

Οι εργασίες σταμάτησαν, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ενώ ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος έργων που δούλευε στην πλατεία, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Για τις εργασίες ενημερώθηκε η αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού στην Πάτρα και επίκειται απόφαση για τη διακοπή των εργασιών, αν δεν έχει ήδη εκδοθεί.

Μεταξύ των αυτοδιοικητικών που αντέδρασαν, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δριμής, επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” αρχικά επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου στην Πάτρα κι ενημέρωσε για τις εργασίες για τις οποίες η υπηρεσία δεν γνώριζε. Ο κ. Δριμής ενημέρωσε κι εγγράφως αναφέροντας: “Σας γνωρίζω πως στην αναφερόμενη πλατεία Φιλιατρών (πλατεία Καποδιστρίου) γίνονται εργασίες με χρήση μηχανήματος έργου και υδραυλικού σφυριού. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 11.30 π.μ. περίπου, σήμερα 6/12/2021. Από όσο γνωρίζω αλλά και από την αναφερόμενη στο σχετικό απόφασή σας (στις 22 Οκτωβρίου) δεν υπάρχει σχετική εγκεκριμένη μελέτη και ανάθεση έργου. Παρακαλώ για τις σύμφωνα με το νόμο ενέργειές σας”.

Τέσσερις πολίτες των Φιλιατρών κατέθεσαν υπόμνημα στην Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας. Με το υπόμνημα κοινοποιούν την απόφαση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου

Ιονίου προς τον Δήμο Τριφυλίας, που αναφέρεται στη διασφάλιση της πλατείας Καποδιστρίου και του περιβάλλοντος χώρου της, “προς γνώση σας για τις έννομες συνέπειες”.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσαφαράς, σύμβουλος με την παράταξη του Παναγιώτη Τσίγγανου, έκανε λόγο για αυθαίρετες εργασίες και μας είπε ότι δεν υπάρχει έργο, σύμβαση για την υλοποίηση εργασιών ούτε με τον συγκεκριμένο εργολάβο, ενώ υπενθύμισε πως δεν υπάρχει έργο ανάπλασης της πλατείας και η μελέτη που υπήρχε, απορρίφθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.

Γ.Σ.