Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 08:24

Θανάσης Βασιλόπουλος: “Τους πρώτους μήνες του 2022 ασφαλής διάβαση στον ΟΑΕΔ” (βίντεο)

Θανάσης Βασιλόπουλος: “Τους πρώτους μήνες του 2022 ασφαλής διάβαση στον ΟΑΕΔ” (βίντεο)

Τους πρώτους μήνες του 2022 θα έχει κατασκευαστεί, μέσω εργολαβίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ασφαλής διάβαση στις σχολές του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα: Αυτό είπε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σε αντιπροσωπεία σπουδαστών της ΕΠΑΣ Μαθητείας και του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Παρουσία του αντιδημάρχου Συγκοινωνιακού Εργου και Κυκλοφοριακής Αγωγής Γιάννη Ζαφειρόπουλου και της αρμόδιας υπαλλήλου του Τμήματος Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας και Σήμανσης του δήμου Αγγελικής Κανελλοπούλου, ο δήμαρχος, αφού άκουσε με προσοχή τους φόβους και την αγωνία που διακατέχουν τα παιδιά από την έλλειψη κυκλοφοριακής ασφάλειας έξω από τις σχολές τους, τούς παρείχε αναλυτική ενημέρωση.

Ο δήμος αναφέρει ότι ο φάκελος έφτασε τον Ιούνιο και ο ολοκληρωμένος φάκελος του έργου παρελήφθη τον Οκτώβριο από την Οικονομική Επιτροπή. Ακολούθησαν επαφές και συνεννοήσεις με τον περιφερειάρχη για το ποιος θα κατασκευάσει το έργο. Χθες το έργο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και πολύ σύντομα θα ανατεθεί σε εργολάβο.

“Μίλησα με τον περιφερειάρχη ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι το έργο θα ανατεθεί σε εργολάβο πριν από το τέλος του έτους” είπε ο κ. Βασιλόπουλος και εκτίμησε πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2022.

Τέλος, όπως ενημέρωσε ο κ. Ζαφειρόπουλος, μεθαύριο Δευτέρα θα γίνει βαφή της διάβασης πεζών μπροστά από τον ΟΑΕΔ και θα τοποθετηθούν επιπλέον πινακίδες κυκλοφορίας, που θα επισημαίνουν τον κίνδυνο και τη διάβαση πεζών, κάτι το οποίο ζητήθηκε και από την αντιπροσωπεία των σπουδαστών.