Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 08:15

Καλαμάτα: Πυρά αντιπολίτευσης κατά δημοτικής αρχής για απευθείας αναθέσεις

Καλαμάτα: Πυρά αντιπολίτευσης κατά δημοτικής αρχής για απευθείας αναθέσεις

Πυρά κατά της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για τις απευθείας αναθέσεις σε έργα και παροχή υπηρεσιών που ολοένα και αυξάνονται κατά την άποψή τους, εξαπέλυσαν στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή του δήμου οι επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης.

Κατά των αναθέσεων, όταν δεν υπάρχει κάτι επείγον, τάχθηκε και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Λεωνίδας Λιάππας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι “αυτό που γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο”. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία για έργα επισκευών με απευθείας αναθέσεις κι επεσήμανε πως γίνεται ανάθεση χωρίς ενημέρωση και ρώτησε ποια είναι τα κριτήρια επιλογής. Μίλησε για ποσό 17.399,68 ευρώ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για προβολή του δήμου, αναφέροντας ότι εταιρεία θα κάνει την κατανομή των ποσών και θα πάρει 10% για να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση της κατανομής των χρημάτων. Εκανε λόγο για αδιαφάνεια κι εξυπηρέτηση σκοπών διαφορετικών απ’ αυτούς που πρέπει να εξυπηρετούν οι εργασίες και οι δράσεις.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης, αφού υπενθύμισε ότι το θέμα των απευθείας αναθέσεων το έχει φέρει στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρατήρησε ότι όχι μόνο γίνονται παρά την άρνηση που εκφράστηκε τότε από τη δημοτική αρχή, αλλά εξελίσσονται κιόλας. “Δεν είναι διαυγής τρόπος διαχείρισης του δημοσίου χρήματος μέσω εταιρείας” ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπλήρωσε ότι έχει ψηφίσει θετικά σε αναθέσεις παροχής υπηρεσιών, ωστόσο ζήτησε να υπάρχει συνεννόηση με την αντιπολίτευση -“αλλά δεν το κάνετε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Λεωνίδας Λιάππας είπε ότι δεν πρέπει να δίνονται αναθέσεις εκτός και αν είναι κάτι επείγον.

Γ.Σ.