Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 20:05

Κάλεσμα στήριξης των τοπικών καταστημάτων από το Βασιλόπουλο

Κάλεσμα στήριξης των τοπικών καταστημάτων από το Βασιλόπουλο

 

Κάλεσμα στήριξης των τοπικών εμπορικών καταστημάτων απηύθυνε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Βασιλόπουλος απηύθυνε κάλεσμα “προς τους συνδημότες μας, και την περίοδο αυτή να στηρίξουν την τοπική οικονομία, τα τοπικά εμπορικά καταστήματα. Η στήριξη των τοπικών καταστημάτων είναι και στήριξη στις θέσεις εργασίας, είναι και στήριξη στα επαγγέλματα του καθενός, καθώς τα χρήματα μένουν εδώ και προφανώς επιστρέφουν στο δήμο μας”.

Ανέφερε, επίσης, ότι “ως δήμος, στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, έχουμε επιχειρήσει να δημιουργήσουμε ένα καλό γιορτινό κλίμα, είμαστε σε επικοινωνία, σε ανοιχτή γραμμή με τον εμπορικό κόσμο, με τους εκπροσώπους του στον Εμπορικό Σύλλογο, όπου χρειαστεί να συνεργαστούμε, να κάνουμε εν πάση περιπτώσει ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την κίνηση στην τοπική οικονομία”.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος είχε δώσει ευχές ενόψει των γιορτών, ενώ αναφερόμενος στην πανδημία παρατήρησε μεταξύ άλλων: “Είναι θετικό ότι υπάρχει μια καλή τάση στους εμβολιασμούς, και για την τρίτη δόση και ανθρώπων που πείθονται και κάνουν το εμβόλιο. Εχουμε μπροστά μας το χειμώνα. Τα κρούσματα προφανώς και μας προβληματίζουν, όπως επίσης μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί και η υπόθεση με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Προσοχή λοιπόν, να ακούμε τους ειδικούς, να υπάρξουν οι εμβολιασμοί, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, και προφανώς κι από το βήμα αυτό να καλέσουμε τους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων: να προστατεύσουν την υγεία τους και την υγεία των κοντινών τους ανθρώπων. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι γιορτές θα είναι οι τελευταίες υπό αυτές τις συνθήκες”.