Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 21:26

Δεν αναμένονται εκπλήξεις στις δημαιρεσίες της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

 

Χωρίς εκπλήξεις, καθώς δεν αφήνει περιθώρια και ο νόμος, αναμένονται οι δημαιρεσίες στο Δήμο Τριφυλίας την Κυριακή το πρωί, οπότε θα εκλεγεί νέο προεδρείο για το Δημοτικό Συμβούλιο και διοικητικά συμβούλια για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Για τη θέση του προέδρου αναμένεται να προταθεί από την παράταξη του δημάρχου ο νυν πρόεδρος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης. Αυτή τη στιγμή εξάλλου δεν υπάρχει και άλλος σύμβουλος της παράταξης που να μην έχει θέση και να μπορεί να προταθεί για πρόεδρος.

Εδώ και λίγους μήνες με τη διαγραφή από το δήμαρχο δύο «ανταρτών» συμβούλων του, Παναγιώτη Αλευρά και Αγγελή Κοροβίλα, ξεκαθάρισε και το τοπίο άλλης πιθανής υποψηφιότητας από την παράταξή του.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θέσεις αντιπροέδρου και γραμματέα θα καλυφθούν από τις παρατάξεις των μειοψηφιών με τη σειρά που έχουν συγκεντρώσει τα υψηλότερα ποσοστά, και σε περίπτωση άρνησης προχωρά σε επόμενη παράταξη.

Στις δύο επιτροπές το πώς θα κατανεμηθούν οι θέσεις προβλέπεται από το νόμο, όπου την πλειοψηφία 4 έναντι 3 την έχει η παράταξη του δημάρχου.

Κ.Μπ.