Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 09:23

Αλλαγές στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας: Ο δήμαρχος στη ΔΕΥΑΚ - “μετάθεση” Αθανασόπουλου στο Σύνδεσμο Υδρευσης

Γράφτηκε από τον

Τις προτάσεις του για τις θέσεις των προέδρων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας μέχρι το τέλος του 2022, τις οποίες πρόκειται να επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο μεθαύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η ανακοίνωση έγινε παρουσία των προσώπων που προτείνονται, τα οποία έκαναν και δηλώσεις για την επιλογή του δημάρχου και ενόψει της εκλογής και ανάληψης των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του δημάρχου:

ΔΕΥΑΚ: ο ίδιος ο δήμαρχος. “Φάρις”: Παντελής Δρούγας (παραμένει). Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Τάσος Αγγελής (επιστρέφει). “Διοκλής”: Νίκος Μπασακίδης. Αθλητικός Οργανισμός: Παναγιώτης Βασιλόπουλος (παραμένει). Σύνδεσμος Υδρευσης: Κώστας Αθανασόπουλος. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Μιχάλης Αντωνόπουλος. Φιλαρμονική: Μαρία Μπαρούνη (παραμένει). Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή: Παύλος Κλάδης (παραμένει). Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή: Γιάννης Δούβας. Προεδρεύων Πνευματικού Κέντρου Παναγιώτης Λύρας (παραμένει).

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε πως “προχωράμε δυναμικά, η ομάδα μεγαλώνει και ενισχύεται. Εχοντας συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων στο Δήμο Καλαμάτας”. Υπογράμμισε ακόμη ότι “ενώνοντας δυνάμεις δρομολογούμε τις εξελίξεις, υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας, δημιουργώντας τις συνθήκες για να πάμε την πόλη και το δήμο μπροστά”.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι “όλοι θα αξιολογούνται διαρκώς, θα υπάρχει εβδομαδιαίος έλεγχος και αξιολόγηση” και παρατήρησε πως “στο δήμο έχουμε δρομολογήσει σειρά θεμάτων, μένει να ολοκληρωθεί η υλοποίησή τους και να αρχίσουν οι πολίτες, πέρα από τα ζητήματα καθημερινότητας και τα κοινωνικά μας θέματα, να βλέπουν το έργο να αποτυπώνεται”.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τις απόψεις των μειοψηφιών, μεταξύ των οποίων και περί συναλλαγής, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Ανδρέα Καραγιάννη και τον ορισμό του ως αντιδημάρχου, ο δήμαρχος είπε:

“Προφανώς κάτι πρέπει να πουν. Το καταλαβαίνω αυτό. Εχουν άλλωστε και ένα ακροατήριο να ικανοποιήσουν. Υπάρχουν και προσωπικές φιλοδοξίες, οι οποίες είναι θεμιτές.

Εμείς κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας. Οι αντιπολιτεύσεις έχουν τα δικά τους εσωτερικά ζητήματα και είναι αρκετά. Ας τα λύσουν.

Το δικό μας σύνθημα από την πρώτη στιγμή ήταν «ενώνουμε δυνάμεις». Το λέγαμε προεκλογικά, το είπαμε και μετεκλογικά σε όλους. Το λέμε πάντα. Ενώνουμε δυνάμεις με όποιον θέλει πραγματικά να είναι εδώ και να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε στον τόπο μας. Από κει και πέρα όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από τους πολίτες.

Οσο για κάποιους χαρακτηρισμούς που με θλίψη ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες, θα προτείνω ο καθένας να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Γιατί στην τοπική κοινωνία όλοι γνωριζόμαστε. Εμείς θα συνεχίσουμε κι έχουμε μπροστά μας ένα σχέδιο”.

 

“ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ”

Αναφερόμενος στην αιχμηρή δήλωση της επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου, που του έδωσε “θερμά συγχαρητήρια”, ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε: “Και επειδή δέχθηκα και συγχαρητήρια, θα πω καλοδεχούμενα. Ας είναι λίγο φειδωλοί όμως, γιατί μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον να μας δώσουν κι άλλα συγχαρητήρια για επιλογές και επιτυχίες μας”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το τι σημαίνει η ανάληψη και πάλι της προεδρίας της ΔΕΥΑΚ από τον ίδιο, ο δήμαρχος ανέφερε: “Οι περισσότεροι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα είναι και πρόεδροι της ΔΕΥΑ. Ο Κώστας (Αθανασόπουλος) προφανώς τα πήγε εξαιρετικά. Αλλωστε και το κομμάτι που αναλαμβάνει τώρα, ο Σύνδεσμος Υδρευσης, έχει να κάνει με την υλοποίηση του μεγάλου εμβληματικού έργου 11,2 εκ. ευρώ: το μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι με το να είμαι στη ΔΕΥΑΚ θα μπορέσουμε να τρέξουμε τις εξελίξεις λίγο πιο γρήγορα. Δεν θα χρειάζεται να μεταφέρεται οποιοσδήποτε προβληματισμός σε μένα, θα μπορώ εγώ να δίνω αυτές τις λύσεις. Και είναι και κάτι που μου άρεσε η περίοδος που πέρασε και θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω”.

Γ.Σ.