Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 21:59

Επαναδημοπράτηση του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Επαναδημοπράτηση του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας (βίντεο)

 

 

Θα επαναδημοπρατηθεί το έργο της ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς ο δήμος θα έχανε 390.000 ευρώ με τη διαγωνιστική διαδικασία που οδηγούσε στην ανάληψη της υλοποίησης του έργου από τον τρίτο μειοδότη.

Για τις παρατάσεις των έργων αναγνώρισε ότι υπάρχει και ευθύνη του δήμου λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ έδωσε απαντήσεις στις έντονες επικρίσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου για αδιαφάνεια σε απευθείας αναθέσεις, σε εκπομπή του BEST.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο δήμαρχος ανέφερε ότι “δυστυχώς έχουμε παρατάσεις έργων και μεις δεν τις θέλουμε. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είμαστε εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Και μεις ως δήμος αδυνατούμε να επιβλέψουμε τα έργα. Γι’ αυτό πήγαμε στη διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, να πάρουμε μηχανικούς, 10 - 12 άτομα, ώστε να τους βγάλουμε έξω και να επιβλέπουν και να κάνουν επιμετρήσεις για να τρέξουμε γρήγορα. Πολλές φορές είναι και δική μας ευθύνη λόγω έλλειψης προσωπικού”.

Για τις επικρίσεις Κοσμόπουλου για αδιαφάνεια σε αναθέσεις, είπε πως “όλα είναι με νόμιμες διαδικασίες, τα πάντα. Η ανάθεση για το μάστερ πλαν που ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος, αυτό από τη Λαμία, δεν ξέρει ότι είναι αποτέλεσμα του μνημονίου που έχουμε υπογράψει με το “Διάζωμα”; Και αυτό και το logo μέσα από τη συνεργασία με το “Διάζωμα” έχει προκύψει και έχει προκύψει και η ανάθεση για το branding της Καλαμάτας”.

Για το διαγωνισμό για το έργο ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “για τα χρήματα που χάνει ο δήμος από τις εγγυητικές και τα 150.000 ευρώ, δεν είναι 150.000, είναι 390.000. Η διαφορά είναι ότι πριν από 5 μέρες ενημέρωσα προσωπικά τον κ. Κοσμόπουλο στο γραφείο μου ότι τη συγκεκριμένη εργολαβία που αφορά το Ανοιχτό Θέατρο, θα την ακυρώσω και θα την επαναλάβω. Οπότε εμείς διασφαλίζουμε τα χρήματα του δήμου”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER