Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 19:32

Καλαμάτα: Αντιπρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή ο Τζαμουράνης

Καλαμάτα: Αντιπρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή ο Τζαμουράνης

 

“Η Οικονομική Επιτροπή είναι μικρό Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνει τις πιο κρίσιμες αποφάσεις” σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής με τη νέα της σύνθεση, στην οποία παρέστη.

Και ζήτησε από τον πρόεδρό της - αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη να καλεί στις συνεδριάσεις τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Συμβουλίου και να τους δίνει το λόγο, και ακόμα “να μπαίνουν οι εισηγήσεις των θεμάτων στην ώρα τους”.

Η επιτροπή εξέλεξε αντιπρόεδρό της τον επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη. Την πρόταση έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος κι έγινε αποδεκτή και από τους συμβούλους της δημοτικής αρχής.

Ο πρόεδρος Σαρ. Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που η επιτροπή αποτελείται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς και δεν θα χρειάζεται να τους επαναφέρει στην τάξη.

Ο Β. Τζαμουράνης παρατήρησε ότι μπορεί να διαφωνεί με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, αλλά παραδέχτηκε πως η Οικονομική Επιτροπή καθορίζει την πορεία του δήμου.

Ο ίδιος και ο Β. Κοσμόπουλος επεσήμαναν ότι οι εισηγήσεις των θεμάτων πρέπει να στέλνονται έγκαιρα στα μέλη της επιτροπής.