Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 21:58

Τριφυλία: 11 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν έκτακτη συνεδρίαση για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Γράφτηκε από τον

Την σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού και το αν υπάρχει αντίστοιχη πρόθεση και για άλλες περιοχές ζητούν με αίτημά τους 11 δημοτικοί σύμβουλοι.

Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε χθες στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, από την Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ζητώντας η συνεδρίαση να γίνει αυτό το Σάββατο 22 του μηνός στις 7 το απόγευμα. Μάλιστα την κοινοποιούν τόσο στο δήμαρχο όσο και στο Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, από τους οποίους ζητούν να παραστούν στην συνεδρίαση.

Το αίτημα υπογράφουν 3 παρατάξεις και 3 ανεξάρτητοι σύμβουλοι, πιο συγκεκριμένα οι: Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, Ιωάννης Αδρακτάς, Θεόδωρος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσακανίκας, Παναγιώτης Αλευράς, Ευάγγελος Κοροβίλας, Παναγιώτης Τσίγγανος, Σταματία Αλεξοπούλου, Παναγιώτης Τσαφαράς, Σαράντος Κουκούμης.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Επειδή από το αμέσως προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 11-1-2022 που τέθηκε το θέμα της πρόθεσης – απόφασης(;), της δημοτικής αρχής για δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στο χώρου του βιολογικού Κυπαρισσίας, στην περιοχή Γιαννίτσαινα Κυπαρισσίας, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην περιοχή της Κυπαρισσίας και στους πολίτες και η δημοτική αρχή έως σήμερα τηρεί σιγή

Παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα: “την άτυπη απόφαση – πρόθεση της δημοτικής αρχής για δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο χώρου του βιολογικού Κυπαρισσίας, στην περιοχή Γιαννίτσαινας Κυπαρισσίας και αν υπάρχει αντίστοιχη πρόθεση για την περιοχή των Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων ή οπουδήποτε άλλου” για την 22-1-2022 και ώρα 19.00 μ.μ, ημέρα Σάββατο, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε διαβούλευση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό το σοβαρό θέμα, όπως οι αρχές της δημοκρατίας επιτάσσουν, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και εναλλακτικές προτάσεις για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων σε βάρος της περιοχής μας.

Επίσης αιτούμαστε όπως κληθεί να παραστεί στη συνεδρίαση η πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Κυπαρισσίας.

Παρακαλούμε δε για την παρουσία στο θέμα αυτό του κ. δημάρχου Τριφυλίας καθώς στη συνεδρίαση της 11-1-2022 που τέθηκε το θέμα απουσίαζε».

 

Κ.Μπ.