Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 19:30

Ευχές και... κριτική Κοσμόπουλου στην πίτα του Δήμου Καλαμάτας

Ευχές και... κριτική Κοσμόπουλου στην πίτα του Δήμου Καλαμάτας

Το μήνυμα “να αξιοποιήσουμε τη σημερινή εμπειρία για μία πιο ανθρωποκεντρική κοινωνία” έστειλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος, δίνοντας τις ευχές του χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην κοπή της πίτας.

Για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε στίχους ποιητών, των Γιάννη Βαρβέρη, Κικής Δημουλά, Τάσου Λειβαδίτη και Μιχάλη Γκανά.
Ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή, ο κ. Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι “οι περσινές μας ευχές για ύπαρξη διαφάνειας στις προσλήψεις των συμβασιούχων και των απευθείας αναθέσεων που γίνονται από το δήμο δεν ευοδώθηκαν” κι εκφράζοντας συναίνεση, εξέφρασε την ελπίδα ο δήμος “να πετύχει το μεγάλο του στόχο που είναι να συμπεριληφθεί στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης»”.
Δίνοντας τις ευχές του για το 2022, ο Β. Κοσμόπουλος σημείωσε: “Σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, με υγεία, τύχη, ευτυχία, δημιουργικότητα και ευόδωση των στόχων τους οποίους καθένας μας έχει. Επιτρέψτε μου να σας απευθυνθώ δανειζόμενος και μερικούς στίχους, ελαφρώς παραλλαγμένους, σημαντικών Ελλήνων ποιητών:
Το 1957, εγώ νοστάλγησα το μέλλον και γεννήθηκα.
Όλα τα παιδιά της γενιάς μου, για σχέδια πεινασμένα,
σ’ εφημερίδα διπλωμένη, ομοιόμορφα μικρά τετραγωνάκια ψαλιδίζαμε
και όπως ξεδιπλώναμε το χαρτί, τι χαρούμενα, τι αλλεπάλληλα,
τι συμμετρικά παραθυράκια διάπλατα μας άνοιγε το μέλλον.
Ένας καινούργιος χρόνος έρχεται.
Τι μας περιμένει; Τι θα μας φέρει;
Όνειρα, φιλοδοξίες, έρωτες, αινίγματα.
Τα αλλεπάλληλα κύματα ευφροσύνης και ανεκλάλητης χαράς,
Ναι αυτή που μας έταξαν πέρσι και πρόπερσι και το ’90, το ’80, το ’70 και
πάει λέγοντας, αυτήν περιμένω και καθόλου δεν με βοηθά η πείρα,
η σωφροσύνη μου και η βέβαιη γνώση ότι και εφέτος δεν πρόκειται να έρθει.
Εγώ την περιμένω και είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά.
Ας μάθουμε από το χθες
Ας ζήσουμε για το σήμερα και
Ας ελπίσουμε για το αύριο.
Είθε η πανδημία αυτή η οποία πλήττει σήμερα την ανθρωπότητα να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν. Διατρανώνοντας την αισιοδοξία μας για την επιτυχή έκβαση αυτής της περιπέτειας, γνωρίζουμε ότι την επόμενη ημέρα, που ευχόμαστε να είναι κοντά, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και γι’ αυτό μέλημα όλων μας πρέπει να είναι να αξιοποιήσουμε τη σημερινή εμπειρία για μία πιο ανθρωποκεντρική κοινωνία. Είθε να μας δοθεί η δυνατότητα να εορτάσουμε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με δράσεις ουσιαστικές και όχι εντυπωσιασμού. Παρά το γεγονός ότι οι περσινές μας ευχές για ύπαρξη διαφάνειας στις προσλήψεις των συμβασιούχων και των απ’ ευθείας αναθέσεων που γίνονται από το δήμο δεν ευοδώθηκαν, εύχομαι οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να μην καταστούν ο ανασταλτικός παράγοντας για την προώθηση και εκτέλεση των έργων που έχει ανάγκη ο δήμος μας, ο οποίος ελπίζω να πετύχει το μεγάλο του στόχο που είναι να συμπεριληφθεί στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Είναι πολύ θετικό ότι τουλάχιστον σε αυτόν τον στόχο η δημοτική αρχή δέχεται τη συνεισφορά των πολλών συμπολιτών μας, που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια. Τελειώνοντας, εύχομαι μία παραγωγική και δημιουργική χρονιά στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, στα συλλογικά μας όργανα , στα Νομικά Πρόσωπα και στις υπηρεσίες του δήμου μας”.