Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 16:10

Τριφυλία: Να σταματήσουν οι πρωινές συνεδριάσεις ζητούν Δριμής και Παρασκευόπουλος

Τριφυλία: Να σταματήσουν οι πρωινές συνεδριάσεις ζητούν Δριμής και Παρασκευόπουλος

Για παρεμπόδιση συμμετοχής δημοτικών συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, καθώς αυτές γίνονται πρωινές ώρες, κάνουν λόγο οι σύμβουλοι Δημήτρης Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Με επιστολή τους τόσο προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου τονίζουν:

«Σύμφωνα με τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων (ΥΠΕΣ 16852/2011), αλλά και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας (254/2011 ΑΔΣ): “6. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες”.

Τον τελευταίο καιρό κατά παράβαση της παραπάνω πρόβλεψης, των προφορικών και γραπτών επισημάνσεων που σας έχουμε κάνει, αλλά και της ισχύουσας στο νομό και τη χώρα πραγματικότητας (δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια συνεδριάζουν απόγευμα) καλείτε το δημοτικό συμβούλιο σε πρωινές συνεδριάσεις, χωρίς λόγο.

Ενδεικτικά: α) 17307/2021 πρόσκληση, με ώρα συνεδρίασης στις 11:00 π.μ., β) 641/2022 πρόσκληση, με ώρα συνεδρίασης στις 11:00 π.μ., γ) 973/2022 πρόσκληση, με ώρα συνεδρίασης στις 11:00 π.μ..
Η τακτική σας αυτή έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση συμμετοχής των δημοτικών συμβούλων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, κοινωνικά. Την παρεμπόδιση της συμμετοχής των προέδρων των κοινοτήτων, αλλά και τον αποκλεισμό των δημοτών από τις δημόσιες συνεδριάσεις.

Παρακαλούμε να εφαρμόσετε τον κανονισμό. Να αντιληφθείτε και να ανταποκριθείτε στον θεσμικό σας ρόλο, που είναι η ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας και συμμετοχής.

Σας γνωρίζουμε, τέλος, πως αν και επιθυμούμε δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος».