Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 15:50

Διαβούλευση για το σχέδιο μάρκετινγκ για τον τουρισμό στο Δήμο Καλαμάτας

Διαβούλευση για το σχέδιο μάρκετινγκ για τον τουρισμό στο Δήμο Καλαμάτας

Διαβούλευση για το σχέδιο μάρκετινγκ για τον τουρισμό, που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας από τον Δημήτρη Κούτουλα, επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου στο ιστορικό Δημαρχείο, στην αίθουσα “Χρήστου Μαλαπάνη”, στις 7 το απόγευμα.

“Θα είναι μια διαβούλευση επάνω στην οποία οι φορείς που έχουν προσκληθεί, όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, θα μπορέσουν να εκφράσουν τις απόψεις τους” ανέφερε σε πρόσφατη δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και διευκρίνισε: “Απόψεις που είναι πολύ χρήσιμες και σοβαρές και που θα αποτελέσουν τον μπούσουλα για τα επόμενα χρόνια και θα καταδείξουν το πώς πρέπει να κινηθούμε στρατηγικά για τον τουρισμό”.
Παρατήρησε πως “το στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ για τον τουρισμό είναι το πρώτο βήμα απ’ όλα τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, ώστε να έχουμε, περί το τέλος της άνοιξης, το ολοκληρωμένο σχέδιο”.

Στο σχέδιο που έχει παραδώσει ο καθηγητής Δ. Κούτουλας αναφέρει, μεταξύ άλλων:

“Το παρόν σχέδιο μάρκετινγκ εκπονήθηκε με στόχο να αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας ένα πρακτικό εργαλείο για την τουριστική του πολιτική, άμεσα εφαρμόσιμο προς όφελος των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Η Καλαμάτα αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας. Συνδυάζει κάποια ιδιαίτερα ελκυστικά στοιχεία, τα οποία την καθιστούν έναν αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό για έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών. Τα κύρια θέλγητρα που συνθέτουν το τουριστικό προφίλ της Καλαμάτας είναι τα εξής: Το ιστορικό κέντρο με σημαντικά μνημεία και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Το ολοζώντανο εμπορικό κέντρο. Το μοναδικό σκηνικό της παραλιακής ζώνης με θέα στον Ταΰγετο. Οι πολλές επιλογές για φαγητό. Οι αναρίθμητες ευκαιρίες για εκδρομές και δραστηριότητες στη φύση. Τα χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα που αποτελούν στοιχείο υπερηφάνειας για τους κατοίκους της Καλαμάτας. Και βεβαίως η ξεχωριστή αύρα μιας ώριμης πόλης που διαθέτει πλούσια πολιτιστική ζωή, πανεπιστημιακά ιδρύματα και μακρά αστική παράδοση, συνδυασμό που δεν τον βρίσκει κανείς συχνά στην Ελλάδα”.