Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 19:02

Καλαμάτα: Στο επόμενο συμβούλιο αποφάσεις για διανοίξεις στην παραλία

Καλαμάτα: Στο επόμενο συμβούλιο αποφάσεις για διανοίξεις στην παραλία

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα κατατεθεί για έγκριση ο ισολογισμός του Δήμου Καλαμάτας του 2020, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη λήψη του δανείου των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τη διάνοιξη δρόμων στην Ανατολική Παραλία.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε απάντησή του χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου.
“Μετά την έγκριση του ισολογισμού θα αποσταλεί ο φάκελος για να λάβουμε χρήματα και τα πρώτα θα είναι για την αποζημίωση των ιδιοκτητών”, παρατήρησε ο δήμαρχος. Ενημέρωσε ότι έγινε σύσκεψη για τις διανοίξεις και για τα πάρκινγκ της Παραλίας και δήλωσε πως “θα τα παρακολουθούμε στενά και θα τα προσδιορίσουμε το Πάσχα”.
Στην ερώτησή του ο Β. Κοσμόπουλος ανέφερε ότι “είμαστε ήδη στο Μάρτιο και δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση - ενημέρωση τόσο για την πορεία του δανείου των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη διάνοιξη των καθέτων στη Ναυαρίνου οδών, όσο και για τους δύο χώρους στάθμευσης στην Παραλία, που είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία του παραλιακού μας μετώπου τους καλοκαιρινούς μήνες”.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ρώτησε τον δήμαρχο: “Σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων; Προβλέπεται να υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου και πότε θα συζητηθούν αυτές;”. Κι επεσήμανε ότι “μία τέτοια συζήτηση βέβαια απαιτείται να μην εξαντληθεί στις διάφορες επιτροπές, αλλά να απασχολήσει λόγω της σοβαρότητάς της το Δημοτικό Συμβούλιο”.