Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 08:29

Αναστέλλεται ο διαγωνισμός για την πλατεία Γαργαλιάνων

 

Αναστέλλεται η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων», με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της.

Η Οικονομική Επιτροπή οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά τη χθεσινή έκδοση σχετικής απόφασης από το 2ο Κλιμάκιο της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, σύμφωνα με την οποία δέχεται το αίτημα παροχής προσωρινής προστασίας, που έχει κατατεθεί από τον οικονομικό φορέα «Λεωνίδας Σιώρης και ΣΙΑ Ε.Ε.» και έτσι αναστέλλει την πρόοδο της διαγωνιστικής διαδικασίας, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της προδικαστικής προσφυγής (που έχει κάνει ο συγκεκριμένος οικονομικός φορέας για συγκεκριμένους όρους του διαγωνισμού) από την ΑΕΠΠ.

Να σημειώσουμε ότι ημερομηνία εκδίκασης της σχετικής προσφυγής έχει οριστεί η 4η Απριλίου. Η κατάθεση προσφορών για το συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαρτίου στις 10 το πρωί, οπότε μετά την χθεσινή εξέλιξη δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης ζήτησε και ψήφισε την ακύρωση του διαγωνισμού σημειώνοντας:

«Είχα διαφορετική άποψη όταν την τελευταία στιγμή με την έναρξη της συνεδρίασης της Ο.Ε., στη συζήτηση και λήψη απόφασης για τον καθορισμό των όρων της διακήρυξης, εντάξατε όρους οι οποίοι, δυστυχώς, χαρακτηρίστηκαν καταχρηστικοί. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασής σας: η προσφυγή οικονομικού φορέα στην ΑΕΠΠ, η αναβολή και η παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Είναι και αυτή μια ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη στη λειτουργία του δήμου.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο, θυμίζω για μια φορά ακόμη τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (25/2021 και 160/2021) και την ομόθυμη βούληση της τοπικής κοινωνίας των Γαργαλιάνων και προτείνω την ακύρωση του διαγωνισμού. Σε κάθε όμως περίπτωση και σε απόφασή σας για συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας, η παράταση που προτείνεται από την Τεχνική Υπηρεσία δεν μπορεί να είναι αόριστη. Μήπως πρέπει να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία;».

Κ.Μπ.