Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 09:05

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από τον

 

Παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έως και τις 2 Απριλίου στην οδό Αναγνωσταρά στην Καλαμάτα, στο τμήμα μεταξύ Κολοκοτρώνη και 23ης Μαρτίου, για το έργο της ανάπλασης που προχωράει με αργούς ρυθμούς, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση στο συγκεκριμένο τμήμα, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Η αρχική απόφαση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ίσχυε μέχρι τις 8 Μαρτίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακείμενες οδούς και κυρίως από την οδό Αγίου Νικολάου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας είχε δώσει παράταση με… βαριά καρδιά μέχρι τις 2 Απριλίου, για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά – και αυτό γιατί σύμφωνα με τη συμβατική προθεσμία θα έπρεπε να είχε τελειώσει στις 4 Αυγούστου 2021!

Το έργο έχει αποφασιστεί και υλοποιείται σταδιακά, σε 3 φάσεις: 1) Φάση Α (τμήμα από Κολοκοτρώνη έως 23ης Μαρτίου): Η χρονική διάρκεια της φάσης αυτής είχε εκτιμηθεί στις 6 εβδομάδες. 2) Φάση B (τμήμα από Καίσαρη έως Κολοκοτρώνη): Η χρονική διάρκειά της εκτιμάται στις 5 εβδομάδες. 3) Φάση Γ (τμήμα από Βαλαωρίτου έως Καίσαρη): Η χρονική διάρκειά της εκτιμάται στις 5 εβδομάδες.

Από την πορεία των εργασιών είναι σίγουρο ότι το έργο δεν θα τελειώσει πριν τον Ιούνιο και υπάρχει κίνδυνος ταλαιπωρίας επαγγελματιών και πολιτών ακόμα και το καλοκαίρι.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ,  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υλοποιείται με έκπτωση 47,23% και η προθεσμία υλοποίησής του ήταν 240 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Γ.Σ.