Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 09:24

“Μυρίζει” παράταση στο έργο της Ναυαρίνου - Απάντηση Βασιλόπουλου σε εξώδικο επαγγελματιών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
“Μυρίζει” παράταση στο έργο της Ναυαρίνου - Απάντηση Βασιλόπουλου σε εξώδικο επαγγελματιών (βίντεο)

Η δημοτική αρχή πιέζει ώστε το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου (μεταξύ Φαρών - Ναυαρίνου) να ολοκληρωθεί στον συμβατικό του χρόνο, στο τέλος Μαΐου.

Αυτό είπε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με εξώδικο επαγγελματιών του τμήματος της παραλιακής οδού όπου γίνεται το έργο – αλλά αποδέχθηκε την περίπτωση να δοθεί παράταση, για διοικητικούς λόγους και γιατί το έργο υλοποιείται το χειμώνα και υπάρχουν μέρες με βροχή.

Αρχικά, ο δήμαρχος δήλωσε ότι κατανοεί την αγωνία των επαγγελματιών της Ναυαρίνου και εξήγησε πως γι’ αυτό το έργο δεν ξεκίνησε την περσινή άνοιξη και το Σεπτέμβριο, αλλά τέλος Νοεμβρίου.
“Εμείς πιέζουμε όσο μπορούμε να ολοκληρωθεί στο χρόνο που πρέπει, ώστε το καλοκαίρι να είναι έτοιμο” είπε ο κ. Βασιλόπουλος και συμπλήρωσε ότι “έχουν ολοκληρωθεί τα δύο οικοδομικά τετράγωνα και μένει το ένα. Αύριο (σήμερα) θα έχουμε τις πλάκες και θα ξεκινήσουν να στρώνονται τα πεζοδρόμια. Καλά κινούμαστε”.

Ανέφερε ότι “γίνεται το χειμώνα που έχει βροχές και κρύο, γι’ αυτό υπάρχουν και καθυστερήσεις”, αλλά αντιδρώντας είπε: “Δεν ξέρω τι νόημα έχει το εξώδικο. Τα έχουμε πει τόσες φορές και επικοινωνούμε με τους επαγγελματίες και τους ενημερώνω”. Πρόσθεσε ότι εξετάζει με τις υπηρεσίες “το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε με μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων”.

Επανέλαβε ότι 30 Μαΐου είναι ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου και εκτίμησε πως μπορεί ο εργολάβος να ζητήσει παράταση για όσες μέρες βρέχει. Ακόμα, είπε ότι “βρισκόμαστε στο μέσο της υλοποίησης του έργο και προλαβαίνουμε να κάνουμε και το τρίτο οικοδομικό τετράγωνο”, ενώ συμπλήρωσε πως “είναι βασικό να ολοκληρώσουμε τα πεζοδρόμια και τα δίκτυα. Κι έχουμε βάλει στόχο να υπογειοποιήσουμε τα δίκτυα, για να μην είναι κρεμαστά”. Απαντώντας σε ερώτηση, παραδέχθηκε ότι “ο εργολάβος θα ζητήσει 100% παράταση, γιατί και διοικητικά θα γίνει, για να πληρωθεί και να κλείσει το έργο” και ενημέρωσε πως “γίνονται οι υποδομές για να γίνει υπογειοποίηση του δικτύου”.

Οσον αφορά το πρόβλημα της στάσης - στάθμευσης, είπε ότι δημιουργείται μία θέση στάσης και πως “η στάθμευση αυτοκινήτων δεν επιτρεπόταν, μόνο μηχανάκια επιτρέπονταν, που τα βάζουμε στους γειτονικούς δρόμους”. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι “θα ζητηθεί νωρίτερα το πάρκινγκ του λιμανιού, από τις αρχές του καλοκαιριού”.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Σε ερώτησή μας για το πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο, απέναντι από το Κλειστό, ο δήμαρχος απάντησε ότι “ζήτησα από την υπηρεσία να εξαιρέσει το οικόπεδο που δημιουργεί το πρόβλημα, για να συνεχίσουμε τη μελέτη για το πάρκινγκ και για τις οδούς Εθνικού Σταδίου και Παλιγγενεσίας, με τη διαχείριση των ομβρίων”. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή πότε θα γίνει η κατασκευή - διαμόρφωση του πάρκινγκ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER