Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 22:02

"Δίκτυο Ενεργών Πολιτών": Αποτίμηση και προτάσεις στη Γενική Συνέλευση

Γράφτηκε από την

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και σχεδιασμό της δράσης της παράταξης στη νέα δημοτική περίοδο περιελάμβανε η πρώτη Γενική Συνέλευση του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” που έλαβε χώρα προχθές το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν προτάσεις για τα προβλήματα της πόλης με έμφαση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα διατυπώθηκε πρόταση για εφαρμογή της διαλογής στην πηγή σε μια συνοικία της πόλης, με σκοπό τον διαχωρισμό των βιοαποδομήσιμων υλικών, σε συνδυασμό με ενημέρωση από εθελοντές, καθώς και προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης σε σπίτια με κήπους. Παράλληλα προτείνεται η οργάνωση ενός δικτύου συνοικιακών καταστημάτων, στα οποία θα συλλέγονται τα οικιακά λάδια και θα παραδίδονται στο δήμο, καθώς και η δημιουργία ειδικού μηχανισμού για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων από επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών. “Αυτή είναι η απάντησή μας στην έλλειψη ΧΥΤΥ που επικαλείται ο δήμαρχος” τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Σταμάτης Μπεχράκης μιλώντας στην “Ε” για τη συνέλευση. Και συνέχισε λέγοντας ότι στον ΧΥΤΥ θα πρέπει να παραδίδουμε επεξεργασμένα απορρίμματα και όχι σκουπιδοσακκούλες.
Εξάλλου στη συνέλευση έγινε αναφορά σε ένα πρόγραμμα καταγραφής των παιδιών των τσιγγάνων που έχουν διακόψει τη φοίτησή τους σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, ενώ για το ίδιο θέμα υπάρχει επαφή με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του γενικότερου προγραμματισμού για τη στήριξη της Μπιρμπίτας.
Κατά τη συζήτηση για την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή του "Καλλικράτη" προτάθηκε η δημιουργία ενός δημοτικού γραφείου για την αναμόρφωση της εικόνας και του ευρύτερου περιβάλλοντος στα νέα χωριά του Δήμου Καλαμάτας (απομάκρυνση πινακίδων, εξωραϊσμός χώρων κτλ).
Τέλος, για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων προγραμματίζεται η εκλογική τακτική συνέλευση του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” με σκοπό την ανάδειξη της Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας της παράταξης.

Δ.Πλ.