Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 09:08

Προχωρά η ανάπλαση πεζοδρομίων στα Φιλιατρά

Προχωρά η ανάπλαση πεζοδρομίων στα Φιλιατρά

 

Το έργο ανάπλασης του κύριου οδικού άξονα και πεζοδρομίων στην πόλη των Φιλιατρών, που στο μεγαλύτερο μέρος του αφορά την οδό Δεκατεσσάρων, βρέθηκε στο επίκεντρο των ερωτήσεων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τους δημοτικούς συμβούλους ο Παναγιώτης Τσαφαράς στάθηκε στο γεγονός ότι ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης είναι σχεδόν επιφανειακός και θα πρέπει να γίνει κάτι γιατί στην συνέχεια δεν θα μπορεί να σκαφτεί πάλι ο δρόμος – με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο να είναι καθησυχαστικός ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, θα  είναι πιο κάτω καθώς έχουν αλλάξει τα υψομετρικά και τα κράσπεδα.

Για το ίδιο έργο ο Αγγελής Κοροβίλας ρώτησε αν το έργο γίνεται από το δήμο ή την Περιφέρεια, αν έχει αλλάξει η μελέτη και θα πειραχτούν πεζοδρόμια, όπως και τι χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έχει. Απαντώντας ο κ. Βλάχος τόνισε ότι το έργο προχωράει κανονικά, γίνεται ό,τι λέει η μελέτη, θα αλλαχτούν τα κράσπεδα και σε κάποια σημεία τα πεζοδρόμια και κάποια άλλα θα γίνουν από το δήμο.

Σχετικά με το πλάτος του πεζοδρομίου στο ύψος του Πύργου του Αϊφελ, ότι μικραίνει που επισήμανε ο Χαράλαμπος Καναλουπίτης, ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι τα φωτιστικά θα μπουν σε άλλο σημείο και δεν θα εμποδίζουν τη διέλευση, θα έχει χώρο να περνάνε καροτσάκια, παρατηρώντας πως και πριν πάλι στενό ήταν.

Κ.Μπ.