Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 11:07

Εγιναν δεκτές 119 ενστάσεις για το σχέδιο της Κηπούπολης

Εγιναν δεκτές 119 ενστάσεις για το σχέδιο της Κηπούπολης

Οι 119 από τις 120 ενστάσεις για την πράξη εφαρμογής στο σχέδιο της Κηπούπολης έγιναν δεκτές.

Αυτό επεσήμανε χθες η αρμόδια δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, ενημερώνοντας για τα νεότερα στα πολεοδομικά ζητήματα της Κηπούπολης, της Μικρής Μαντίνειας, της Βέργας και του Ασπροχώματος.
Συγκεκριμένα, για την Κηπούπολη είπε ότι «ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης ενστάσεων. Εγιναν δεκτές οι 119 από τις 120 ενστάσεις που υποβλήθηκαν. Από τη Δευτέρα και για 15 ημέρες η πράξη εφαρμογής θα αναρτηθεί για δεύτερη φορά. Στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στην Περιφέρεια για τις τελικές εγκρίσεις».
Για τη Μικρή Μαντίνεια παρατήρησε πως «σήμερα παρελήφθη η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας και η μελέτη θα κατατεθεί στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ (κεντρικό ΣΧΟΠ), όπου θα ξεκαθαρίσουν θέματα αρτιότητας και συντελεστή δόμησης. Στη συνέχεια θα πάει για ΦΕΚ και ύστερα θα προκηρυχθεί η πράξη εφαρμογής».
Για τη Βέργα ανέφερε ότι παραδίδεται η μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες δημοσιότητας και γνωμοδότησης. Υπό έγκριση είναι η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας
Οοον αφορά το σχέδιο στο Ασπρόχωμα ενημέρωσε ότι βρίσκεται στη φάση ανάδειξης του μελετητή για την πράξη εφαρμογής και ο χρόνος εκπόνησής της είναι 12 μήνες
Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Ντίντα είπε ότι για το θέμα της ανταλλαγής οικοπέδων έχει ακολουθηθεί η δικαστική διαδικασία, για τα κομμάτια του δήμου που φαίνονται αμφισβητούμενα. Για το αν έχουν χαθεί οι φάκελοι για την υποβολή προστίμου σε επιχείρηση για πολεοδομική παράβαση απάντησε πως «είναι θέμα υπό διερεύνηση« και διαβεβαίωσε ότι «ακολουθούνται τα νόμιμα, όταν υπάρχουν ευθύνες υπαλλήλων, κινούνται οι διαδικασίες που πρέπει να κινηθούν».