Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 20:34

Η αντιπολίτευση καταψήφισε αναπλάσεις σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας λόγω έλλειψης κυκλοφοριακής μελέτης

Γράφτηκε από τον
Η αντιπολίτευση καταψήφισε αναπλάσεις σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας λόγω έλλειψης κυκλοφοριακής μελέτης

 

Πρόταση χρηματοδότησης για στρατηγικές αστικές παρεμβάσεις (αναπλάσεις) σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας θα υποβάλει ο δήμος.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι παρατάξεις των μειοψηφιών Κοσμόπουλου, Τζαμουράνη και Μαρ. Οικονομάκου) αποδέχθηκε τους όρους συμμετοχής στη πρόσκληση του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας “Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου”, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, ο Δήμος Καλαμάτας συντάσσει τον σχετικό φάκελο για την υποβολή αίτησης - πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο “Στρατηγικές αστικές παρεμβάσεις για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του κεντρικού τμήματος της πόλης της Καλαμάτας”. Για την εκπόνηση των μελετών ο δήμος έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι “μέσω της υλοποίησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων καθίσταται δυνατή η ενοποίηση όλων των υφιστάμενων αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν ως μίια ενιαία αστική οντότητα αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου, στάσης των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας προσδίδοντας παράλληλα οικονομική και αναπτυξιακή υπεραξία στην περιοχή. Προτείνονται αναπλάσεις -με χρήση φιλικών προς το περιβάλλον «ψυχρών υλικών» δαπεδοστρώσεων κι άλλων σύγχρονων τεχνολογιών. Η περιοχή παρέμβασης αφορά σε επιφάνεια περίπου 38.000 τ.μ. σε ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Καλαμάτας. Στόχος μεταξύ άλλων η μείωση του αρνητικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και των παραγόμενων ατμοσφαιρικών ρύπων μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων μείωσης των ρυπογόνων μετακινήσεων, καθώς και βιοκλιματικής και ενεργειακής αναβάθμισης του υπαίθριου δημόσιου χώρου με ενσωμάτωση «έξυπνων» καινοτόμων στοιχείων (Smart Cities). Επίσης, η επίτευξη της άμεσης βελτίωσης της ποιότητας του αστικού χώρου, η βελτίωση της προσβασιμότητας, η αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καλύπτοντας τις ανάγκες του επανασχεδιασμού και της αναζωογόνησης των αστικών περιοχών προς ένα βελτιωμένο περιβάλλον”.

Ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Βασίλης Κανάκης παρατήρησε ότι δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη και πως δεν συμμετέχει το ΣΒΑΚ σε αυτές τις παρεμβάσεις, ενώ επεσήμανε ότι οι μελέτες ανατίθενται από την Αναπτυξιακή και δεν υπάρχει ενημέρωση για το πώς, σε ποιους και με ποιον τρόπο γίνονται οι αναθέσεις.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης υπενθύμισε ότι στη σύναψη της προγραμματικής είχε σημειώσει το έλλειμμα της κυκλοφοριακής μελέτης, το καθημερινό πρόβλημα της στάθμευσης, την αντιμετώπιση μιας τόσο μεγάλης περιοχής σε τόσο ασφυκτικό περιθώριο και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των παρεμβάσεων είναι η αντικατάσταση της ασφάλτου.

Ο σύμβουλος της παράταξης Μ. Οικονομάκου Λεωνίδας Λιάππας έκανε λόγο για παρεμβάσεις χωρίς σχέδιο και ουσιαστική μελέτη, καθώς δεν φαίνονται να συνάδουν με το ΣΒΑΚ.

Ο αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης απάντησε ότι όλα -και η στάθμευση- αντιμετωπίζονται από τις μελέτες, που προτείνουν “έξυπνες” λύσεις, έκανε λόγο για βιοκλιματικά υλικά και για δυνατότητα να λάβει ο δήμος χρηματοδότηση που μπορεί να φθάσει τα 10 εκ. ευρώ. Δικαιολόγησε πως γι’ αυτό το λόγο κινήθηκαν γρήγορα οι διαδικασίες και με την Αναπτυξιακή, ενώ ενημέρωσε ότι μέχρι τις 8 Απριλίου θα υποβάλουν τα αναγκαία και η ωρίμανση που θα περιλαμβάνει και κυκλοφοριακή μελέτη θα γίνει έως τις 8 ή 16 Μαΐου.

 

ΟΙ ΟΔΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης, της εκπόνησης των μελετών από την Αναπτυξιακή είναι 199.788,80 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα ήταν αρχικά 3 μήνες.

Οι οδοί παρέμβασης είναι: Κλαδά, μεταξύ Αθηνών και Αρτέμιδος. Φραντζή. Αριστοδήμου, μεταξύ Καίσαρη και Βασ. Κωνσταντίνου. Πολυχάρους, μεταξύ Αναγνωσταρά και Αριστοδήμου. Κ. Γεωργούλη, μεταξύ Αριστομένους και Αριστοδήμου. Βασ. Ολγας και Βασ. Σοφίας, μεταξύ Αριστομένους και Αριστοδήμου. Βαλαωρίτου, μεταξύ Ανδρέα Σκιά και Αριστομένους. Ανδρέα Σκιά, μεταξύ Βασ. Γεωργίου και Βαλαωρίτου. Ψαρών, μεταξύ Ξενοφώντος και Μακεδονίας. Μακεδονίας, μεταξύ Αριστομένους και Νέδοντος. Δ. Παπαδοπούλου, μεταξύ Αναγνωσταρά και Αριστοδήμου. Λυκούργου Σκιά, μεταξύ Αριστοδήμου και Κανάρη. Σιδηροδρομικού Σταθμού. Γιατράκου, Χρυσάνθου Παγώνη, Μητροπέτροβα και Αντωνοπούλου. Κεφάλα. Νέδοντος, μεταξύ Κεφάλα και Κροντήρη.

Γ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER