Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 22:01

Συμπαράσταση του Δήμου Μεσσήνης στον ουκρανικό λαό

Γράφτηκε από την
Συμπαράσταση του Δήμου Μεσσήνης στον ουκρανικό λαό

 

Τη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται, εκδηλώνει ο Δήμος Μεσσήνης με τη συμμετοχή του στην εθνική ανθρωπιστική δράση που έχει ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Μέσω ενός πλέγματος αλληλεγγύης του δήμου και τοπικών φορέων ευελπιστούμε πως θα δώσουμε το στίγμα της ανθρωπιάς μας στον ουκρανικό λαό, που τυγχάνει ανάγκης και ανθρωπιστικής αρωγής», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. Η συγκέντρωση βοήθειας αφορά τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικό υλικό, τα οποία με την επιμέλεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης θα συγκεντρωθούν και θα αποσταλούν σε συνεννόηση και καθ' υπόδειξη του αρμόδιου υπουργείου. 

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι: υπνόσακοι, κουβέρτες, τρόφιμα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, δημητριακά, λάδι, ζάχαρη, γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες, βρεφικά γάλατα, βρεφικές τροφές, νερά), είδη ατομικής υγιεινής (πάνες για νεογνά - βρέφη- ενήλικους, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες κ.ά.), φαρμακευτικό υλικό (ιατρικές μάσκες, οινόπνευμα, θερμόμετρα, γάζες, επιθέματα, φυσιολογικοί οροί, αναλγητικά, αντιπυρετικά, αλοιφές - σπρέι - τζελ για εγκαύματα).

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου το λόγο ζήτησε και πήρε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βλάση Γιάννης Λεντούδης, ο οποίος ανακοίνωσε στο Σώμα πως η κοινότητα έχει ήδη έρθει σε επαφή με το υπουργείο για την εγκατάσταση οικογένειας από την Ουκρανία στο χωριό, με εξασφαλισμένη την κατοικία και τα έξοδα για το ρεύμα και το νερό.

Πληροφορίες για όσους θέλουν να συμβάλουν στην όλη προσπάθεια παρέχονται από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Τσέλιου στο τηλ. 27223 60128, καθώς και από τις υπεύθυνες για τη δράση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Σοφία Παναγιωτέα και Αστρινιά Αδαμοπούλου, στο τηλ. 27223 60150.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER