Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 21:36

Στην “Ωρα της Γης” συμμετέχει ο Δήμος Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

 

Στην παγκόσμια εκστρατεία για την “Ωρα της Γης” συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Οιχαλίας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF και σβήνοντας τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτήρια το Σάββατο 26 Μαρτίου, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, “φέτος η WWF επέλεξε να αναδείξει μέσα από την «Ώρα της Γης» τη βαθιά σύνδεση μεταξύ της διατροφής μας και της προστασίας του πλανήτη. Ο τρόπος που παράγονται τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αποτελεί την κύρια αιτία της απώλειας βιοποικιλότητας και ευθύνεται για το 1/3 περίπου των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. Η φετινή «Ώρα της Γης» είναι μια ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και να μειώσουμε το αποτύπωμα της διατροφής μας με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες”.

Ο Δήμος Οιχαλίας καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην “Ώρα της Γης”, σβήνοντας συμβολικά τα φώτα του σπιτιού τους το άλλο Σάββατο 26 του μήνα, 8.30 με 9.30 το βράδυ, “για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους ανθρώπους της γης για την προστασία της φύσης”. Και παρατηρεί: “«Πάλεψε για τον κόσμο σου», για όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή μας, για την υγεία μας, για όσους αγαπάμε και μας αγαπούν, για τα παιδιά μας, για το μέλλον που ονειρευόμαστε. Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα Earth Hour | WWF και να δηλώσουν την ατομική συμμετοχή τους στην «Ώρα της Γης»”.