Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 08:49

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Μεσσήνης

 

Το εορταστικό πρόγραμμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ανακοίνωσε ο Δήμος Μεσσήνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού, από την ερχόμενη Τετάρτη ορίζεται γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός, ενώ το βράδυ της παραμονής και ανήμερα της 25ης Μαρτίου πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.
Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου στην Εύα, με την τέλεση μνημοσύνου στον χώρο ταφής των Παπατσωναίων, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου.

Επίσης, στην Εύα, παραμονή της εθνικής επετείου, θα τελεστεί εσπερινός στον εορτάζοντα ναό της Ευαγγελιστρίας, ενώ οι εορτασμοί συνεχίζονται ανήμερα της εθνικής επετείου στη Μεσσήνη και σε χωριά του δήμου, ως εξής:

ΜΕΣΣΗΝΗ

Ανήμερα της εθνικής επετείου, στην έδρα του δήμου τη Μεσσήνη, οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ., με την έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία, νότια του Ηρώου.

Στις 10 π.μ. θα τελεστεί στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου η καθιερωμένη δοξολογία. Μετά το πέρας της, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης Ελισάβετ Σταθοπούλου.

Στις 10.20 π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για τον επίσκοπο Ανδρούσης και Μεσσήνης Ιωσήφ.

Στις 10.35 π.μ. θα τελεστεί στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας μνημόσυνο στη μνήμη των εθνικών ηρώων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στις 11 π.μ. θα γίνει η παρέλαση των μαθητών, των μαθητριών και των Συλλόγων της Δ.Κ. Μεσσήνης στην οδό Πολυτεχνείου παρουσία των αρχών.

Στις 11.30 π.μ. θα χορέψουν εθνικούς χορούς στην κεντρική πλατεία ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης και τμήματα των Συλλόγων «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» και  «Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης».   

Στις 6 μ.μ. θα γίνει υποστολή της σημαίας.
Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης Μιχάλης Μπιζύμης.

 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Στις 10 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδρούσας.

Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας μνημόσυνο στη μνήμη των εθνικών ηρώων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής του Λυκείου Ανδρούσας Παναγιώτης Χρόνης. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων, η παρέλαση των σχολείων και εθνικοί χοροί. Τον δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Μακρής.

 

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ.

Στις 9.30 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.

Στις 10 π.μ., επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων.

Στις 10.15 π.μ., πανηγυρικός της ημέρας από την καθηγήτρια του Γυμνασίου Αριστομένους, Μαρία Διονυσοπούλου. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων, παραδοσιακοί χοροί και η μαθητική παρέλαση στο χώρο της πλατείας. Τον δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Παπαγεωργίου.

 

ΕΥΑ

Στις 10 π.μ., τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Στις 10.20 π.μ., εκφώνηση πανηγυρικού από τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Εύας, Πετρούλα Γεωργοπούλου. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων και η παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Εύας. Τον δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Δουρούμης.

 

ΒΑΛΥΡΑ

Στις 10 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Αθανασίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας Αθανασία Ξυνογαλά. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, απαγγελία ποιημάτων και η μαθητική παρέλαση. Τον δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Δημήτρης Αθανασακόπουλος.

 

ΛΟΓΓΑ

Στις 9.45 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Νικολάου. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Λογγά Ελένη Αεράκη. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων και η μαθητική παρέλαση. Τον δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Μαλιώτης.

 

ΠΕΤΑΛΙΔΙ

Στις 10 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Νικολάου.

Στις 10.30 π.μ., επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων και κατάθεση στεφάνων. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη διευθύντρια Λυκείου Πεταλιδίου Δήμητρα Γρουσουζάκου. Απαγγελίες ποιημάτων.

Στις 11 π.μ., παρέλαση μαθητών, παρουσία των αρχών, οι οποίες θα παραταχθούν μπροστά στο ζαχαροπλαστείο Σιμωτά. Τον δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Στραβόλαιμος.

 

ΧΑΤΖΗ

Στις 10 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Ιωάννη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων. Τον δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κοντοθανάσης.

 

ΤΡΙΚΟΡΦΟ

Στις 9.30 π.μ., δοξολογία στον ναό Αγίου Νικολάου.

Στις 9.50 π.μ., εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη δασκάλα Τρικόρφου Ευσταθία Δράκου.

Στις 10 π.μ., επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Στις 10.30 π.μ., παρέλαση από τους μαθητές του δημοτικού. Τον δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γιώργος Δαβίλλας.


NEWSLETTER